NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Acte de vandalism în satul Boureni (Moțca): Geamurile unui magazin distruse de niște indivizi cunoscuți pentru fapte de violență (VIDEO)

Un magazin din satul Bureni, comuna Moțca, a căzut pradă faptelor de violență săvârșite de un grup de indivizi din localitate. Aceștia sunt cunoscuți pentru acțiunile lor huliganice. Proprietarii localului au avut conflicte și în trecut cu aceștia. Acum, de frica lor,  vor închide magazinul.

Sâmbătă, 14 martie, trei indivizi din rândul celor considerați spaima satului Boureni au vrut să pătrundă în incinta magazinului. Administratorii societății, cei care ne-au contactat  pentru acest caz, spun că nu au văzut așa ceva.”Conflictul este mai vechi și anul trecut m-au atacat. Au venit să cumpere băuturi alcoolice, dar pentru că erau în stare de ebrietate, am refuzat să îi servim. Sâmbătă, 14 martie, au căutat din nou scandal, ca în multe alte zile când ne înjură pe stradă și amenință cu moartea. Când au văzut că magazinul este închis au trecut la alte violențe, după cum se și poate vedea”, ne-a mărturisit Cristinel Huțu.

Pe imaginile surprinse pe camerele de luat vederi este evident modul huliganic cum au acționat cei trei. Cu o scândură din căruță și o bancă aflată lângă clădire, au distrus geamurile locației.

Am văzut că cei trei intră în curtea magazinului, fapt pentru care am tras zăvorul. Indivizii au tras de uși, după care au început să spargă geamurile. Situația este critică. Copilul meu l-am dus la școală la Soci să fie în siguranță. Nu putem continua așa aici”, ne-a declarat și prietena celui care deține magazinul.

Grupul acestor persoane violente ar avea la activ foarte multe fapte de natură să pună în pericol viața cetățenilor. Ei atacă persoane fără un motiv anume. O demonstrează și declarația unui bătrân.

Am fost într-o zi la un magazin de mai sus de acesta. Când am revenit, m-am așezat pe o bancă de pe marginea drumului. Erau trei într-o căruță. Unul a coborât și m-a lovit cu coada biciului. Când s-a apropiat, a căzut în șanț, de râdeau ceilalți. Eu nu am cum să merg în zona unde stau, la cunoscuți, că sunt în stare să te bată și cu pietre”, ne relatează localnicul.

Cazul violențelor din 14 martie a dus la deschiderea unui nou dosar penal, conform declarației reprezetanților Biroului de Presă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliției Iași.

Cei doi tineri care dețin magazinul din Boureni se văd acum nevoiți să renunțe la afacere de frica celor care îi terorizează. Ei fac totuși apel la autoritățile competente să intervină pentru aplicarea legii, astfel încât cetățenii să trăiască într-un climat de pace și liniște.  

Advertisements
Loading...

Related posts

Răchiteni: Ședință de Consiliu Local (20 Noiembrie 2015) – Video

Redacția

Recepție la Valea Seacă a primului proiect european prin care s-a asfaltat un drum comunal (VIDEO)

Marius Parteni

Serviciul de Voluntariat de Urgenta Tatarusi, in plina sarbatoare

Redacția
Încarcă...