RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Toate buletinele de vot din Paşcani trebuie schimbate din cauza unei greșeli

Aproximativ 80.000 de buletine de vot vor trebui re­tipărite. Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană a solicitat Prefecturii să dispună retipărirea buletinelor de vot destinate municipiului Paşcani, din cauza lipsei unei litere.  

Astfel, prenumele candidatului ALDE la primărie, Dermidie Niţă, a fost trecut în mod greşit ca fiind „Dermide“. Aceeaşi greşeală a apărut şi pe buletinele de vot pentru alegerea Consiliului Local, Dermidie Niţăcandidând şi pentru un fotoliu de consilier.

Retipărirea buletinelor de vot trebuie făcută până cu cel mult zece zile înaintea datei alegerilor, 5 iunie. La Paşcani sunt înregistraţi 36.078 de alegători. Conform legii, numărul buletinelor de vot tipărite este egal cu cel al alegătorilor, la care se adaugă 10%, pentru situaţiile în care este necesară anularea unor buletine sau în care se prezintă şi alegători care nu au fost menţionaţi înRegistrul Electoral.

  

Pentru câştigarea primăriei, la Paşcani s-au înscris şase candidaţi, respectiv Ioan Ailincăi (PSRo), Gelu Costăchescu (UNPR), Dermidie Niţă (ALDE), Costel-Sorin Olariu (PMP), Dumitru Pantazi (PSD) şi Marius-Nicolae Pintilie (PNL).

 

 Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Surpriza de proportii: Iohannis l-a invins pe Ponta in Iasi!

Redacția

Show cu Rățoi la votul pentru suspendarea președintelui

Răzvan Grecu

Scandal pe tema bannerelor electorale! PNL întârzie să le dea jos, PSD se preface că a vrut să le amplaseze

Marius Parteni
Încarcă...