RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

A murit cântărețul Franco Gatti, unul dintre fondatorii grupului Ricchi e Poveri

Cântărețul și compozitorul italian Franco Gatti, interpretul hitului „Sarà perché ti amo” cu grupul Ricchi e Poveri, a murit la vârsta de 80 de ani, a anunțat marți presa din peninsulă, citată de Le Figaro. Franco Gatti suferea de mai mulți ani de probleme de sănătate și s-a retras de pe scena muzicală în 2013, după moartea fiului său Alessio.

Grupul Ricchi e Poveri, născut în anii 1960 la Genova, a devenit celebru în Italia și în străinătate în anii 1970 și 1980, vânzând peste 20 de milioane de discuri de-a lungul carierei sale. Sarà perché ti amo, cântată de Angela Brambati, Angelo Sotgiu și Franco Gatti, a fost lansată în 1981 și, patru ani mai târziu, a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului L’Effrontée de Claude Miller, cu Charlotte Gainsbourg.

Grupul a reprezentat Italia la Eurovision în 1978 și a câștigat Festivalul cântecului italian de la San Remo în 1985, o instituție în peninsulă care captivează milioane de fani în fiecare an.

  

Citește și…  » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cîțu, despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani

Redacția

Astăzi sună alarma la dezastre

Redacția

Simona Halep a ajuns la Lausanne, unde încep audierile TAS. Nu va face declaraţii până la încheierea audierilor

Redacția
Încarcă...