RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Grecia înăspreşte condiţiile pentru acordarea de vize de aur

Ministerul elen de Finanţe a prezentat joi o serie de modificări aduse programului de acordare de vize de aur, majorând suma minimă pe care un străin trebuie să o investească în schimbul obţinerii unui permis de rezidenţă, în ideea de a răspunde la criza imobiliară din Grecia, transmite Bloomberg.

Începând din 2014, Grecia a oferit permise de rezidenţă străinilor care au investit cel puţin 250.000 de euro într-o proprietate din Grecia, o ofertă atractivă comparativ cu Spania şi Ţările de Jos, unde programele similare costau de câteva ori mai mult, transmite Agerpres.

În ultimii ani, Guvernul de la Atena a majorat valoarea minimă a investiţiei necesare pentru acordarea permisului de rezidenţă. În luna august a anului trecut pragul minim de investiţii pentru acordarea unei vize de aur a fost majorat la 500.000 de euro în zone populare precum Salonic, unele părţi din Atena şi insulele Mykonos şi Santorini.

Acum, autorităţile de la Atena au luat o decizie similară. Conform noilor reglementări dezvăluite joi seara, investitorii vor trebui să investească cel puţin 800.000 de euro în zonele enumerate mai sus, precum şi în insulele cu populaţii de peste 3.100 de locuitori, potrivit Ministerului de Finanţe.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Kelemen Hunor: UDMR își dorește să revină la guvernare după alegerile din 2024

Redacția

Virgil Popescu: ”Discuţiile despre reglementarea pieţei sunt de la începutul anului în coaliţie/ O ofertă de 8 lei pe kw nu este doar o ofertă înşelătoare, este o ofertă care nu ar trebui să existe în piaţă”

Redacția

Gest ostentativ al Dianei Șoșoacă: Senatoarea anunță prin intermediul Parlamentului că merge la un eveniment al Ambasadei Ruse

Redacția
Încarcă...