NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

7 previziuni incredibile despre Pământ pentru anul 2300

În 2004, Naţiunile Unite şi-au pus pălăria futuristă pe cap. Într-un raport titrat simplu „Populaţia Lumii până în 2300”, Departamentele Economic şi de Afaceri Sociale au lansat pentru prima dată previziunile despre cum va fi starea lumii în următorii 300 de ani.

  

 

Dacă este să luăm în calcul previziunile oamenilor din anii 1700 despre anul 2000, acestea au fost teribil de greşite, inclusiv cele din anul 1950.

Uneltele de cercetare au devenit din ce în ce mai sofisticate din secolul 18 până în prezent, iar potrivit previziunilor pentru anul 2300, populaţia de 9 miliarde şi oameni care vor trăi până la 100 de ani, par ipoteze destul de rezonabile.

Populaţia lumii până în 2300

Advertisements

Naţiunile Unite estimează că populaţia Pământului va fi la cel mai mic nivel de doar 2.3 miliarde de oameni, mai puţini decât erau în 1940, iar cel mai înalt nivel de 36 de miliarde, de 5 ori mai mare decât în prezent. Cel puţin până în 2050 se pare că populaţia se va stabiliza la 9 miliarde.

Citeşte şi: Conceptul Nissan IDS, la graniţa dintre autonomie şi inteligenţă artificială

Fertilitatea joacă cel mai important rol în adeverirea previziunilor. Africa, continentul cu cel mai mare nivel de fertilitate va conduce schimbare. Azi, continentul reprezintă 16% din populaţia lumii. Până în 2100, această „felie” se aşteaptă să crească la mai mult de 50%.

Rata fertilităţii între 1955 – 2300

La mijlocul secolului 20, lumea a văzut o explozie a populaţiei. SUA a avut Baby Boom, la fel şi China şi India. Dar pe măsură ce s-au dezvoltat urbanizarea şi industrializarea în lume, China a implementat politici de control al populaţiei, motiv pentru care familiile nu mai pot face cât de mulţi copii îşi doresc.

Advertisements

Articolul integral pe Noobz.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Activarea cardului de sănătate dă bătăi de cap medicilor de familie

Redacția

O femeie din Dolj a fost inmormantata in mijlocul unui camp

Redacția

Noul ministru al Justiţiei vrea să închidă ”Editura Jilava”: ”Este un pic greu de explicat cum poţi să scrii trei, patru, cinci cărţi într-un an”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site