NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Deputatul Neculai Rățoi a dat în judecată Agenția Națională de Integritate

Recent, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul a 32 foști sau actuali parlamentari (14 actuali deputați, 17 foști deputați și un senator), dintre care trei ieşeni.

 

 

 

 

Dintre aceștia, în cazul a trei foști deputați și a unui senator, Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, ca urmare a angajării de către aceștia a propriilor rude în cadrul birourilor parlamentare.

Cei trei deputaţi ieşeni luaţi în vizor de ANI au fost Relu Fenechiu, Daniel Oajdea şi Neculai Răţoi.

„Neculai Răţoi, în calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat nepotul în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar. În baza contractului civil încheiat, nepotul său a obţinut venituri salariale în cuantum total de 26.336 de lei“, au spus reprezentanţii ANI.

Acum, Răţoi a dat în judecată ANI, contestând la Curtea de Apel Iaşi raportul inspectorilor de integritate. Urmează ca instanţa să stabilească un prim termen al litigiului, după care magistraţii vor asculta ce au de spus cei de la ANI, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

 sursa www.oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Primele acte de vandalizare ale afișajului stradal!

Marius Parteni

“Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” sărbătorită la PNL Pașcani

Marius Parteni

Pintilie răspunde acuzelor PSD: Lorimer nu are datorii la bugetul local!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site