NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

7 dureri pe care nu trebuie să le ignori. Pot semnala afecțiuni foarte grave

 


Dureri de cap/migrene severe. Pot semnala: Un anevrism, umflarea pereţilor vaselor sanguine

  

 

 

Durerile de cap acute necesită un control medical imediat, spre deosebire de cele care cedează uşor cu analgezice. Ai două opţiuni: ori suni la 112, ori apelezi la cineva să te ducă de urgenţă la spital. Anevrismele pot provoca leziuni cerebrale în decurs de numai câteva minute şi pot fi letale.

 

Cum poţi face distincţia între un anevrism şi o dmigrena? Migrenele sunt asociate cu sensibilitate la lumina şi zgomot, progresează treptat şi induc stări de greaţă şi vărsături.

 

Primul pas este să te supui unui control tomografic, pentru a descoperi eventuale urme de hemoragii cerebrale. Dacă se constată astfel de leziuni, atunci va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală imediată pentru a stabiliza vasele de sânge afectate.

 

Nu trebuie să iei aspirina, deoarece poate agrava hemoragiile.

 

Dureri înţepătoare între omoplaţi

 

Pot semnala: Atac de cord sau artrită

 

Această afecţiune este însoţită de dificultăţi de respiraţie, greaţă şi dureri de maxilar, şi este mai frecvenţa la femei. Durerea care se instalează în urmă atacului de cord este ascuţită şi bruscă, diferită de durerile musculare, care sunt mai degrabă surde. Apelează imediat serviciul de ambulanţă, pentru a ţi se acordă primul ajutor. Nu încerca să mergi la spital de unul singur.

 

Dureri în zona mediană a spatelui însoţite de febra

 

Pot semnala: Infecţii renale

 

Această durere trebuie luată în serios, mai ales în cazul în care este însoţită de febra şi greaţă. Femeile sunt mult mai predispuse la această afecţiune decât bărbaţii. Infecţiile renale survin în urmă răspândirii bacteriilor de la nivelul tractului urinar în rinichi, provocând infecţii severe. De obicei debutează cu simptome specifice infecţiilor urinare şi dureri la urinare. Dacă sunt ignorate, problemele pot degenera în leziuni renale, astfel încât este foarte important să te adresezi de urgenţă unui medic specialist pentru efectuarea de analize. Pasul următor constă într-un tratament antibiotic adecvat.

 

Dureri surde care radiază către segmentul drept al abdomenului inferior

 

Pot semnala: Apendicită

 

La instalarea acestor dureri trebuie să te prezinţi urgent la medic. De regulă, durerile se extind de la nivelul abdomenului mijlociu către partea dreapta şi se acutizează în decurs de cel mult 24 de ore. Poate fi necesară o intervenţie chirurgicală. Ruperea apendicelui infectat duce la septicemie, adică răspândirea în tot corpul a bacteriilor infecţioase.

 

Articolul integral pe Realitatea.net

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Şapte metode garantate pentru a combate oboseala cronică. Ce minuni poate face o cană de cacao băută la momentul potrivit

Redacția

Ionel Brătianu, regele neîncoronat care a condus România din umbră şi s-a iubit cu nora lui Cuza şi cu Regina Maria

Redacția

Dosarul Colectiv: buretele folosit în club, nerezistent la foc şi de opt ori mai ieftin decât unul ignifug

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site