NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

57 de elevi ai Colegiului Militar din Alba Iulia, infectați cu COVID de la începerea semestrului doi. Majoritatea sunt asimptomatici

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a efectuat testarea de tip RT PCR a elevilor, la începerea semestrului doi al anului de învățământ. Astfel, din cei 460 elevi, cinci au avut rezultat pozitiv, au transmis reprezentanții instituției de învățământ. Ulterior, pe baza anchetei epidemiologice, au mai fost descoperite alte 52 de cazuri. Majoritatea elevilor sunt asimptomatici.

Testarea pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 a fost realizată de o echipă de la Spitalul Militar de Urgență „Doctor Alexandru Augustin” – Sibiu, cu sprijinul personalului medical al colegiului, prin grija Direcției Medicale a MApN, care monitorizează evoluția situației epidemiologice.

În urma anchetei epidemiologice a contacților celor cinci elevi care au fost depistați pozitiv, până în prezent, alți 52 de elevi, majoritatea din clasele a IX-a, au fost depistați pozitiv, cei mai mulți fiind asimptomatici.

”Activitatea de învățământ se desfășoară în format hibrid, față în față și online prin intermediul echipamentelor instalate și a platformelor educaționale. Tabletele interactive, care sunt folosite de la începutul anului școlar 2020-2021, au rolul de a eficientiza activitățile de predare-învățare și de a veni în ajutorul elevilor.

  

În instituția militară de învățământ se realizează, zilnic, triajul epidemiologic și se efectuează curățenia și dezinfecția spațiilor, respectiv clase, săli, dormitoare, holuri, toalete. Măsurile de distanțare fizică și purtarea măștii, atât în interior, cât și în exterior, sunt obligatorii”, se arată într-o informare a instituției de învățământ.

g4media

Advertisements

Related posts

Jumătate din calea ferată, tăiată la fier vechi

Redacția

Când va începe vaccinarea populației generale. Din 15 martie se deschid listele de așteptare

Redacția

(VIDEO) Pagube provocate de furtuni în județul Neamț

Redacția
Încarcă...