NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ioan Niculae a fost preluat de poliție de la aeroport și dus la penitenciar

Ioan Niculae a ajuns vineri în România cu un avion care a aterizat pe Aeroportul Otopeni, de unde a fost preluat de polițiști pentru a fi dus în penitenciar. Omul de afaceri a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel București.

Ioan Niculae a venit în țară cu o cursă din Italia iar la aeroport a fost așteptat de către polițiști pentru a fi dus, cel mai probabil, la Penitenciarul Rahova.

Joi seară, omul de afaceri a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel București, fiind acuzat de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Potrivit acuzațiilor din dosar, firma InterAgro, controlată de omul de afaceri, ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce masiv contribuțiile datorate bugetului de stat. Prejudiciul este calculat în acest caz la peste 11 milioane de lei.

  

După decizia de condamnare, polițiștii nu l-au găsit pe Ioan Niculae acasă, ulterior acesta declarând că se află în Italia și că în cursul zilei de vineri se va întoarce în țară și se va preda.

Iniţial, Ioan Niculae primise la Tribunalul Bucureşti, în noiembrie 2018, o condamnare de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pedeapsă mărită la 5 ani de Curtea de Apel Bucureşti în urma admiterii apelului DNA.

digi24

Advertisements

Related posts

Accident teribil, după ce un microbuz de pasageri s-a izbit de un TIR

Redacția

Copii batuti si adormiti cu vin la pranz

Redacția

Zece motive să vizitezi Munţii Măcinului. Este locul unde păşeşti pe roci mai vechi decât dinozaurii

Redacția
Încarcă...