NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

50 la sută dintre studentele din România sunt hărţuite sexual

Chestionare anonime, completate în 42 de universităţi din ţară, arată că una din două studente sunt hărţuite sexual. În codurile de etică ar trebui introduse sancţiuni clare, spun cei care au realizat studiul. Însă, până acolo, victimele trebuie să depăşească teama de a fi expuse public şi să sesizeze în scris astfel de fapte.

  

 

Chestionare anonime completate în 42 de universităti din tară arată că una din două studente sunt hărtuite sexual. În codurile de etică ar trebui introduse sancțiuni clare, spun cei care au realizat studiul. Insă pană acolo victimele trebuie să depăsească Teama de a fi expuse public și să sesizeze în scris astfel de fapte.

La Uiversitatea de Medicină și Farmacie Iași, conferențiarul Dumitru Păcuraru, în vârstă de 51 de ani, se dezbrăca anul trecut în fața unei studente. I-a spus că nu va promova niciodată la materia lui, dacă nu îi cedează și a amenințat-o cu moartea, în cazul în care spune ceva. Profesorul „patul sau patrul” se află acum în arest la domiciliu. Este cel mai cunoscut caz de hărțuire sexuală.

În Univeristatea București, respondenții au reclamat insistenţe, urmăriri, ciupituri sau mângâieri și chiar expunerea indecentă a unor părti sexuale. Rectorul universităţii spune că asteaptă și în scris reclamații concrete.

Citiți articolul integral pe StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

De unde provine mitul conform căruia pisicile au nouă vieți

Redacția

Motivele pentru care colindele de Crăciun rămân în minţile ascultătorilor, enervându-i uneori, dezvăluite de cercetători

Redacția

Patru bebeluşi cu sindrom hemolitic-uremic sunt internaţi la „Marie Curie”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site