NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

24 de elevi de la Sadoveanu au fost selectați pentru a realiza proiectul „Împreună pentru tinerii Europei – o propunere legislativă de succes”

CP: Un grup de 24 elevi ai scolii coordonati de profesorii Casariu Angela, MIhaela Vatavu si Padurariu Petru au participat la Zilele Euroscola la Parlamentul European, simuland pentru o zi activitatea deputatilor europarlamentari. Ei au organizat timp de un an activitati de voluntariat in colaborare cu mai multe organizatii, asociatii locale în luna martie 2013.

 Elevii si profesorii din aceasta scoala au decis sa se inscrie din nou la acest concurs, fiind selectati  prin concurs 24 elevi care vor realiza pana pe 10 octombrie 2014 un proiect cu titlul „Împreună pentru tinerii Europei – o propunere legislativă de succes”.

  Participarea la acest concurs le va oferi oportunitatea elevilor sa obtina mai multe informaţii despre   integrarea europeană, despre promovarea participării  tinerilor  la construcția Uniunii Europene si participarea cetățenilor români la vot într-un număr cât mai mare, aspecte care reprezintă o modalitate de a avea un cuvânt de spus asupra deciziilor la nivel european.

  

   Astfel, elevii si profesorii  implicati isi propun sa promoveze   valorile si  institutiile europene prin informarea tinerilor despre procesul de integrare europeană,   elevii  simuland  rolului de membri ai Parlamentului European. Ei au realizat  un  site pentru a disemina activitatile proiectului in scoala si in comunitate pentru ca activitatile lor sa aiba un impact durabil si efect de multiplicare la nivelul scolilor pascanene si nu  numai. Ei vor face cunoscute toate  etapele derulării proiectului, prin organizarea unor activități de informare si conștientizare, pentru a  implica comunitatea locală (vor fi organizate campanii, informari in mass-media locală, activități comunitare ). 

 Elevii vor crea mai multe “grupuri politice”,  care vor analiza masurile care ar trebui sa ii ajute pe tineri sa se incadreze in campul muncii si vor realiza un film care să simuleze prezentarea în plen a unui  raport pe marginea iniţiativei legislative propuse pentru combaterea somajului in randul tinerilor.

   Proiectul va fi trimis organizatorilor in octombrie iar in perioada urmatoare va avea loc selectia celor 12 scoli castigatoare.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Festivitate de premiere pentru elevii de la „Miron Costin” care au obținut rezultate meritorii la concursul SMART

Teona Gherasim

Au dispărut afterschool-urile din şcoli. Părinții sunt disperați, profesorii rămân doar cu salariul

Redacția

Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos a serbat astăzi 54 de ani de existenţă

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site