RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Ziua Porților deschise la subunitatea de pompieri Pașcani. Acțiune salvatoare a luptătorilor cu focul: au donat sânge la Centrul Regional de Transfuzie

În fiecare an, la 13 septembrie este aniversată  Ziua Pompierilor din România. Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi organizează o serie de manifestări dedicate aniversării a 166 de ani de la Bătălia din Dealu Spirii şi a „Zilei Pompierilor din România”.

 În perioada 08-10 septembrie, pompierii au răspuns solicitării Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi, participând la o acţiune de donare de sânge.

 În perioada 12-13 septembrie,  începând cu ora 10.00  –  Ziua Porţilor Deschise, activitate desfăşurată în subunităţile ISUJ Iaşi (Detaşamentul 1 Iaşi, Detaşamentul 2 Iaşi, Secţia Paşcani, Staţia Târgu Frumos).

  

 13 septembrie   

 Începând cu ora 09.00 – Depunere de coroane de flori la mormintele eroilor pompieri (cimitirul Eternitatea  Iaşi, cimitirul Târgu Frumos şi cimitirul din satul Sticlăria – comuna Scobinţi).

 Activităţi informative şi distribuirea de pliante care marchează Ziua Pompierilor din România pe esplanada din faţa Complexului Palas, Parcul Copou, Iulius Mall, Carrefour Felicia şi Kaufland Nicolina din municipiul Iaşi, dar şi în cadrul punctelor mobile de informare preventivă din localităţile Paşcani şi Tg.Frumos.

 Prezentarea în cadru festiv a mesajelor aniversare;

Oficierea unei slujbe religioase la Capela Pompierilor Ieşeni din incinta inspectoratului;

Întâlnire cu cadrele militare în rezervă care au activat în ISUJ Iaşi;

Ceremonial Militar la sediul unităţii;

Exerciţii demonstrative.

 13 şi 14 septembrie

 Începând cu ora 10.00 – în zilele de 13 şi 14 septembrie, desfăşurarea unei expoziţii cu prezentarea tehnicii de intervenţie din dotare, pe esplanada Complexului Palas, pentru a oferi ieşenilor posibilitatea de a cunoaşte cât mai multe lucruri despre echipamentele utilizate, reguli de comportare în situaţii de urgenţă şi misiunile cu care pompierii se confruntă zi de zi. Vor fi efectuate exerciţii demonstrative şi vor fi prezentate tehnici de acordare a primului ajutor în caz de urgenţă medicală.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Trei persoane din Moțca cercetate pentru furtul a 25.000 de lei

Diana Marcu

Accident rutier cu patru victime la Butea. Bărbat preluat de elicopterul Smurd

Redacția

Un pășcănean care a distrus o mașină a fost identificat de polițiști

Redacția
Încarcă...