RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

5600 de cauze sprijinite prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor

Fundaţia pentru Comunitate și MOL România au lansat cea de-a patra ediție a Programului – MOL pentru sănătatea copiilor, dedicat organizaţiilor non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copiii care sunt afectaţi de boli cronice, suferă de dizabilităţi sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave.

„În esență, prin programul MOL – Pentru sănătatea copiilor este sprijinită munca de zi cu zi a unor echipe complementare, care luptă alături de părinți astfel încât copiii lor aflați în suferință să își amelioreze starea de sănătate. Pe parcursul celor 3 ani de existență a acestui program, MOL România a susținut 53 de proiecte cu peste 200.000 euro și astfel au fost ajutați 5.600 de copii cu nevoi speciale”, a declarat Kinga Daradics, CEO MOL România.Lansarea programului a avut loc la Școala Specială Pașcani, a cărei ofertă educaţională şi terapeutică este special concepută pentru 133 de elevi cu deficienţe mintale ușoare, moderate, severe și asociate, copii cu vârste între 7 și 17 ani din Pașcani și localități limitrofe.Participanții la eveniment au asistat la o ședință de terapie prin artă cu „Artiștii Speciali”, parte a activității desfășurate constant în școala din Pașcani prin finanțarea asigurată de MOL România. Cabinetul de terapie prin artă de aici a utilizat tehnica olăritului și a modelajului, fiind coordonat de un specialist în terapie prin artă și 2 psihologi asistenți cu experiență în domeniu. Folosindu-se de utilajele specifice: roți de olărit, strung pentru decor, cuptor de ceramică, copiii de la Școala Specială Pașcani au confecționat obiecte ceramice colorate. Ulterior, cu lucrările lor s-au organizat 5 expoziții, unele cu ocazia unor conferințe și simpozioane desfășurate pe tema sistemului educațional special. „Rezultatele programului MOL – Pentru sănătatea copiilor organizat de Fundația pentru Comunitate și finanțat de MOL România au fost pozitive, terapia prin artă contribuind la dezvoltarea personală și stimularea autoexprimării creative a copiilor cu deficiență mintală, precum și la facilitarea integrării lor școlare, profesionale și sociale. La Școala Specială Pașcani proiectul a avut un rol important și în rândul comunității locale, mobilizând voluntari din partea Asociației Meșterilor Populari din Moldova, iar elevii de la școlile obișnuite din localitate s-au alăturat colegilor lor de la școala specială”, a spus András Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.La lansare, 5 organizații dintre cele 17 finanțate anul trecut au prezentat rezultatele obținute pe parcursul desfășurării proiectelor. Fundația Vatra Pașcanilor și Școala Specială Pașcani, Asociația Bóbita din Târgu Secuiesc, Fundația de Sprijin Comunitar, Asociația pentru Promovarea Dezvoltării Personale din Bacău și Asociația Hip-Tep din Aiud au avut un schimb de experiență care a deschis calea unei colaborări ulterioare.În cadrul proiectului MOL – Pentru sănătatea copiilor un ONG poate să beneficieze de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de prefinanţare, pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada 30 noiembrie 2012 – 21 octombrie 2013. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanţare este 2 noiembrie 2012. Cuantumul total al sponsorizărilor este de 300.000 lei.

Programul MOL – Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Anunţul programului precum şi formularul de candidatură pot fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro.Grupul MOL este una dintre companiile de top din Europa Centrală, cu operaţiuni în peste 40 de ţări şi 32.000 de angajaţi în întreaga lume. MOL are operațiuni de explorare în 11 țări și de producție în 7 țări. Grupul controlează, de asemenea, cinci rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. Compania deţine o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est.

  

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Nelu Tătaru, despre purtarea măştii la şcoală de către elevii din clasele mici: Trebuie să devină o regulă

Redacția

Clubul Copiilor din Pașcani este gazda întâlnirii a 24 de profesori din diferite țări, care se întâlnesc în cadrul unui proiect Erasmus+

Oana Cordoneanu

ISJ Iași a decis: Școala Sodomeni și-a pierdut personalitatea juridică

Oana Cordoneanu
Încarcă...