NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

2 miliarde de lei pentru Prima Casă 2014

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a acordat anul trecut 25.500 de garanţii pentru Prima Casă, valoarea medie a unei finanţări fiind de 37.000 euro. Beneficiarii au la dispoziţie în acest an circa 2 miliarde de lei.

 

  

„Beneficiarii Programului «Prima Casă» vor avea la dispoziţie în anul 2014 un plafon de garanţii de 1,2 miliarde de lei, la care se adaugă suma rămasă nealocată şi/ sau neutilizată din plafonul pentru anul 2013 în valoare de circa 740 milioane lei, din care circa 495 milioane pentru achiziţia locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Garanţiile vor fi acordate şi plătite numai în monedă naţională“, au transmis oficialii Fondului.

Guvernul a aprobat marţi o hotărâre prin care stabileşte un plafon de 1,2 miliarde de lei pentru garanţiile care vor fi acordate în acest pentru programul Prima Casă, prag similar cu cel din 2013, şi permite utilizarea sumelor repartizate anul trecut şi care nu au fost consumate.

Advertisements

Modificările au în vedere utilizarea cu prioritate în anul 2014 a diferenţei nealocate din plafonul anului 2013, aproximativ 22 milioane lei şi 196 milioane lei pentru ANL, şi a sumei alocate la data prezentei finanţatorilor care au solicitat plafon, din plafonul anului 2013, dar care nu a fost consumat integral până la data de 31 decembrie 2013, se arată într-un comunicat transmis marţi de Ministerul Finanţelor.

Advertisements

În anul 2013 s-au acordat circa 25.500 garanţii, înregistrându-se un ritm mediu al solicitărilor de garantare de circa 100 dosare/zi. Valoarea medie a unei finanţări a fost de aproximativ 37.000 euro.

sursa Evenimentul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Gazprom: Capacităţile de stocare a gazelor din Rusia sunt aproape pline

Redacția

Marcel Boloş: Suntem la începutul drumului, mai ales în ceea ce priveşte implementarea PNRR/ Noi trebuie să depunem cât mai curând posibil cererea de plată

Redacția

Ce proiecte de mare interes mai votează parlamentarii: zile naţionale pentru pictură, lectură, ie sau familii numeroase. Reformele încă aşteaptă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site