RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

15 ambulanțe noi pentru județul Iași

Serviciul de Ambulanta Judetean Iasi vine cu vesti bune pentru ieseni. Astfel, in urmatoarea perioada, la Iasi vor ajunge mai multe ambulante noi, care sunt menite sa imbunatateasca parcul auto existent in momentul de fata.

 

  

Primele masini vor ajunge la Iasi la finalul acestei saptamani, vineri. In aceasta zi, Iasul va primi 14 ambulante de tip B2.

Ambulantele de tip B sunt destinate interventiilor de urgenta si transportului medical asistat al pacientilor. Astfel, in functie de gravitatea cazului, ea poate fi utilizata in acordarea primului ajutor calificat sau in acordarea asistentei medicale de urgenta.

In dotarea acestei ambulante exista defibrilator semiautomat sau manual, precum si medicamentele necesare resuscitarii si acordarii asistentei medicale de urgenta. La inceputul saptamanii viitoare, luni, la Iasi va mai fi adusa o ambulanta 4×4, din Cluj. Totodata, de mentionat este faptul ca toate autospecialele sunt noi. In prima decada a anului viitor vor mai sosi la Iasi inca doua ambulante de tip A, sapte ambulante 4×4 si trei ambulante de tip C.

In momentul de fata, la Serviciul de Ambulanta Judetean sunt 56 de ambulante. Dintre acestea, 56, 87% au norma depasita si doua dintre ele au chiar peste un milion de kilometri parcursi.

sursa www.bzi.ro

Related posts

Dumitru Pantazi este incompatibil: a vândut lapte și grâu la Prest Serv Apa! Iată cum își achita AgroComplex consumurile de apă! (DOC)

Marius Parteni

Probleme la Gâștești după ploaie. Două curți au fost inundate din cauza unui tub de scurgere înfundat cu gunoaie (VIDEO)

Redacția

Sedință de Consiliu Local la Pașcani săptămâna viitoare: Rectificări bugetare, organigrama spitalului, regulamentul cimitirului și patinoarul artificial pe ordinea de zi

Răzvan Grecu
Încarcă...