NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

10 muzee literare din Iași și Târgu Frumos deschise la Noaptea Muzeelor 2019

Muzeul Național al Literaturii Române Iași deschide 10 muzee în cadrul evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor”, ce va avea loc sâmbătă, 18 mai 2019.

 

Astfel, în intervalul 18.00 – 01.00, se vor putea vizita gratuit următoarele muzee: ,,Mihai Codreanu”, ,,Ion Creangă”, ,,Mihai Eminescu”, ,,Mihail Sadoveanu”, ,,Constantin Negruzzi”, ,,Vasile Alecsandri”, Colecția ,,Istoria teatrului românesc”, ,,Otilia Cazimir”, ,,G. Topîrceanu”, Punctul muzeal ,,G. Ibrăileanu” (Târgu Frumos). Vizitatorii se vor putea bucura, pe lângă colecții de bază, și de o serie de expoziții temporare din muzeele literare aflate în circuitul Nopții Muzeelor. Muzeul „Vasile Pogor” și Casa Dosoftei nu vor putea fi vizitate, acestea aflându-se în proces de restaurare.

Inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor se află anul acesta la cea de-a 15-a ediție.  Lista completă a tuturor muzeelor și spațiilor  românești participante la Noaptea Muzeelor este afișată, cu actualizare zilnică, pe site-ul www.noapteamuzeelor.org.

 

loading...
Advertisements

Related posts

DOLIU! S-a stins muzicianul celebru Leonard Cohen. Avea 82 de ani

Redacția

Programul complet pentru Zilele Municipiului Pașcani

Redacția

Județul Iași se află sub cod galben de instabilitate atmosferică

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site