NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Cel mai mare târg pentru fermieri îşi deschide porţile la Miroslava

Iaşul va gazdui în perioada 1-4 septembrie cea de-a opta ediţie a Târgului pentru Fermieri AGRALIM, cea mai importantă manifestare agricolă din Regiunea de Nord-Est, la care va participa şi ministru Agriculturii Achim Irimescu.  

Evenimentul, organizat de compania ABplus Events, va avea loc la Ferma Ezăreni, din comuna Miroslava, pe un teren de 10 hectare. Târgul este, în fiecare an, un prilej pentru fermieri, producători, antreprenori, cercetători şi specialişti din judeţele din Nord-Estul ţării de a se familiariza cu cele mai noi tehnici şi utilaje din domeniul agricol.

„AGRALIM 2016 vă aşteaptă cu demonstraţii de tehnică agricolă, standuri expoziţionale de prezentare a peste 150 de companii şi branduri naţionale şi internaţionale de utilaje agricole, echipamente zootehnice, soluţii şi echipamente pentru horticultură, inputuri, furnizori de soluţii complete pentru ferme, prestatori de servicii pentru agricultură şi multe alte surprize. Târgul AGRALIM propune fermierilor, pe parcursul mai multor zile, demonstraţii live ale utilajelor şi maşinilor agricole. Mai mult decât atât, în fiecare zi, vizitatorii Târgului AGRALIM vor avea posibilitatea să îşi testeze abilităţile în conducerea de tractoare”, potrivit unui cumunicat de presă al ABPlus Events.

  

Totodată, în prima zi a târgului, la iniţiativa marilor şi micilor fermieri va avea loc şedinţa de constituire a clusterului agricol al regiunii de Est a ţării. Scopul clusterului va fi de a ajuta la promovarea colaborării între fermele şi companiile din sectorul vegetal, zootehnic şi horticol, mediul academic şi cel de cercetare şi creşterea competivităţii asociaţiei şi fiecărui membru în parte. Conferinţa de constituire a clusterului va începe pe 1 septembrie, la ora 14, moderatorul discuţiilor fiind Ion Banu, directorul general al publicaţiei „Lumea satului”. A doua zi, intitulată „Ziua Porumbului”, este dedicată cultivatorilor de porumb şi floarea soarelui. Târgul AGRALIM poate fi vizitat pe 1 septembrie, între orele 12-16, respectiv pe 2, 3 între orele 9-17, iar duminică până în ora 14.  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Un jandarm a cântat la pian imnul „Deșteaptă-te, române”, la 1700 de metri altitudine (Video)

Redacția

Depuneri de coroane la Tătăruși și Vânători la monumentele eroilor ruși

Marius Parteni

Balul Bobocilor la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” Paşcani. Georgiana Nica şi Ștefan Bogdan, Miss şi Mister Boboc 2015 (VIDEO)

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site