RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Cel mai mare târg pentru fermieri îşi deschide porţile la Miroslava

Iaşul va gazdui în perioada 1-4 septembrie cea de-a opta ediţie a Târgului pentru Fermieri AGRALIM, cea mai importantă manifestare agricolă din Regiunea de Nord-Est, la care va participa şi ministru Agriculturii Achim Irimescu.  

Evenimentul, organizat de compania ABplus Events, va avea loc la Ferma Ezăreni, din comuna Miroslava, pe un teren de 10 hectare. Târgul este, în fiecare an, un prilej pentru fermieri, producători, antreprenori, cercetători şi specialişti din judeţele din Nord-Estul ţării de a se familiariza cu cele mai noi tehnici şi utilaje din domeniul agricol.

„AGRALIM 2016 vă aşteaptă cu demonstraţii de tehnică agricolă, standuri expoziţionale de prezentare a peste 150 de companii şi branduri naţionale şi internaţionale de utilaje agricole, echipamente zootehnice, soluţii şi echipamente pentru horticultură, inputuri, furnizori de soluţii complete pentru ferme, prestatori de servicii pentru agricultură şi multe alte surprize. Târgul AGRALIM propune fermierilor, pe parcursul mai multor zile, demonstraţii live ale utilajelor şi maşinilor agricole. Mai mult decât atât, în fiecare zi, vizitatorii Târgului AGRALIM vor avea posibilitatea să îşi testeze abilităţile în conducerea de tractoare”, potrivit unui cumunicat de presă al ABPlus Events.

  

Totodată, în prima zi a târgului, la iniţiativa marilor şi micilor fermieri va avea loc şedinţa de constituire a clusterului agricol al regiunii de Est a ţării. Scopul clusterului va fi de a ajuta la promovarea colaborării între fermele şi companiile din sectorul vegetal, zootehnic şi horticol, mediul academic şi cel de cercetare şi creşterea competivităţii asociaţiei şi fiecărui membru în parte. Conferinţa de constituire a clusterului va începe pe 1 septembrie, la ora 14, moderatorul discuţiilor fiind Ion Banu, directorul general al publicaţiei „Lumea satului”. A doua zi, intitulată „Ziua Porumbului”, este dedicată cultivatorilor de porumb şi floarea soarelui. Târgul AGRALIM poate fi vizitat pe 1 septembrie, între orele 12-16, respectiv pe 2, 3 între orele 9-17, iar duminică până în ora 14.  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul va săvârși Denia Prohodului Domnului într-o biserică din Pașcani

Oana Cordoneanu

Ger în România, în perioada următoare! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Redacția

“Să fim copii, pentru încă o zi”

Redacția
Încarcă...