RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Ȋntâlniri ale consilierilor Camerei Agricole Judeţene Iaşi cu fermierii din comunele aflate în apropierea municipiului Paşcani

 Ȋn perioada 2 februarie-13 februarie 2015, consilierii Camerei Agricole Judetene Iasi s-au deplasat in 9 comune din apropierea municipiului Pascani, pentru a se intâlni cu fermierii din aceste localităţi şi de a purta discuţii privind măsurile de finanţare din PNDR 2014-2020 .

 

  

Seria întâlnirilor ,a debutat în comuna Moţca, urmând apoi Valea Seacă, Mirosloveşti;  Lespezi, Stolniceni Prăjescu ; Tătăruşi ; Mogoşeşti Siret; Cristeşti şi Ruginoasa .

  La aceste intâlniri au participat aproximativ 200 de fermieri din mediul rural interesate de posibilităţile de accesare a finanţările PNDR din perioada următoare .

Alte aspecte de consilierii Camerei Agricole Judeţene Iaşi , au fost legate de necesitatea de înfiinţare de structuri asociative pe domeniul agricol cu accent pe înfiinţarea de cooperative agricole şi de obligaţie a fermierilor privind respectarea normelor de ecocondiţionalitate.

Agricultorii prezenţi la aceste întâlniri au ridicat diverse probleme cu care se confruntă, consilierii Camerei Agricole Judeţene oferindu-le răspunsurile la aceste probleme sau solicitând oferirea acestor răspunsuri de către reprezentanţii administraţiei locale.

Deasemenea fermierii s-au arătat interesaţi de o mai strânsă legătură cu această instituţie solicitând noi teme de discuţie pentru întâlnirile viitoare, astfel au solicitat o întâlnire pe tema

,, Taxe şi impozite ce trebuie plătite de agricultori “

Ȋn perioada următoare se doreşte organizarea de întâlniri cu fermierii din alte localităţi din apropierea municipiului Paşcani, astfel încât să existe un număr cât mai mare de agricultori care să fie informaţi despre finanţările din PNDR 2014-2020 .

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Mai mulți bani de la stat pentru o anumită categorie de tineri români. “O sumă de trei ori mai mare decât cea care le revenea până acum”

Redacția

Târgu Frumos: 88.000 de lei pentru copiii proveniți din familii defavorizate. 7 lei contribuția părinților la creșa din localitate

Marius Parteni

Acordarea TICHETELOR de masă: aspectele pe care trebuie neapărat să le ştii

Redacția
Încarcă...