RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Aviz favorabil pentru reabilitări la două școli din municipiu și a unei artere importante

Reabilitarea a două școli din Pașcani, precum și a unei artere importante din municipiu. Acestea sunt proiectele depuse de primarul municipiului, la Ministerul Dezvoltării săptămâna trecută.

Școala Gimnazială Lunca,  Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino și strada Gării au intrat astfel pe o listă de priorități, urmând a fi finanțate. De asemenea, documentațiile celor trei proiecte vor trece prin Consiliul Tehnico-Economic spre a fi avizate, iar mai apoi prin Ccnsiliul Local pentru a fi aprobați indicatorii tehnico-economici necesari spre a fi puse în aplicare planurile.

Investițiile au o valoare totală de 11 de milioane lei, din care aproximativ 1,4 milioane de lei pentru Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino, 4,5 milioane de lei pentru Școala Gimnazială Lunca, precum și 9 milioane de lei pentru strada Gării.

  

Astfel, strada Gării ar beneficia de un nou covor asfaltic turnat, trotuare și spații verzi reabilitate, precum și modernizarea Pieței Gării. Menționăm că pe această stradă care începe de la intersecția cu strada Vatra până la bariera suburbiei Lunca, canalizarea este deja reabilitată.

Am fost la Ministerul Dezvoltării și am depus trei proiecte. Unul se referă la reabilitare Strada Gării, reabilitată de la intersecția cu Strada Vatra până la barieră la Lunca.  Reabilitarea constă în covor asfaltic, trotuare, spații verzi, Piața din Zona Gării. Valoare estimată a proiectului este de aproximativ 9 milioane lei. Celelalte două proiecte se referă la reabilitare terminată la două școli din municipiu, respectiv Școala Iordache Cantacuzino în valoare de 14 miliarde lei vechi și reabilitare termică la Școala Lunca în valoare de 4,5 miliarde de lei vechi“, ne-a declarat primarul Dumitru Pantazi.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Uite intersecția, nu e intersecția. Șoferi, circulați cu atenție sporită în zona Poliției Municipale! Iată motivele!

Marius Parteni

Programul de lucru la ApaVital pe perioada sărbătorilor de iarnă

Redacția

Zilele Municipiului nu vor mai avea loc în anul 2020!

Marius Parteni
Încarcă...