NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

„Ziua uşilor deschise” la Judecătoria Pașcani. Sunt invitați și elevii claselor a XII a de la „Sadoveanu” și „Miron Costin”

Cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, în cadrul manifestării de tipul “porţilor deschise”, Judecătoria Paşcani organizează în ziua de vineri 25 octombrie 2013 manifestarea anuală intitulată „Ziua uşilor deschise”, prin invitarea tuturor cetăţenilor interesaţi (elevi, studenţi, justiţiabili, reprezentanţi ai societăţii civile) la sediul instanţei.

 

Participarea la un astfel de eveniment va da ocazia celor interesaţi să afle cât mai multe despre funcţionarea sistemului judiciar, în special prin comunicarea de informaţii concrete despre circuitul unui dosar şi etapele procesuale ce se parcurg până la soluţionarea unei cauze precum şi despre condiţiile în care lucrează judecătorii şi personalul auxiliar. Agenda manifestării mai cuprinde vizitarea spaţiilor destinate relaţiei cu publicul şi a unor zone unde accesul este restricţionat, vizualizarea modului în care funcţionează programul informatizat ECRIS,  prezentarea modalităţilor în care se pot obţine informaţii de pe Portalul instanţelor şi Infochiosc, participarea la şedinţele de judecată.

În acest scop, pe lângă invitaţia făcută cetăţenilor, prin afişarea unor înştiinţări în acest sens la avizierul instanţei, conducerea Judecătoriei Paşcani invită elevii claselor a XII din cadrul Liceului Teoretic „Miron Costin” și a Colegiului National „Mihail Sadoveanu” să ia parte la această manifestare.

Facem precizarea că asigurarea posibilităţii vizitării încăperilor care au relevanţă pentru activitatea instanţei se va face în funcţie de disponibilitatea acestora şi fără a se perturba activităţile curente ale instituţiei, se arată într-un comunicat de presă remis redacției noastre.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Cum au fost forțați studenții să dea șpagă la UMF. Mărturia soţilor medici Dorobăţ

Răzvan Grecu

Intervenție extremă a pompierilor. Incendiu puternic în municipiu

Redacția

Interviu cu Moș Crăciun:”Credeți în Moș Crăciun și credeți în spiritul Crăciunului pentru că astfel aceste sărbători devin magice”

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site