RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ziua Internațională a Toleranței sărbătorită la Colegiul Sadoveanu alături de invitați speciali:”Întotdeauna am văzut în tineri un ferment care lipsește multor adulți”

Ziua internațională a toleranței este marcată anual, la 16 noiembrie, iar Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” Pașcani a organizat astăzi un worshop pentru a marca importanța zilei.

 

Toleranța – simbolul conviețuirii în armonie a popoarelor lumii s-a numit evenimentul care a fost susținut astăzi de un renumit profesor universitar, de directorul unei edituri, dai și de elevi implicați în diferite proiecte europene. 

  

Scopul și totodată importanța acestei zile este de a îndemna omenirea la înțelegere și respect reciproc, dialog și cooperare între culturi, civilizații și popoare, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violență și ură.

Orientalistul specialist în lumea arabă, Christian Tămaş, cercetător în domeniul ştiinţelor umaniste la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iaşi şi autor al unor lucrări de analiză a culturii musulmane le-a vorbit astăzi elevilor stârnindu-le intereseul pentru poporul musulman.

La această invitație a directorului Colegiului Național a dat curs și directorul Editurii Ars Longa, Brândușa Tămaș care s-a arătat încântată de receptivitatea elevilor pe care i-a cunoscut astăzi.

Asociația Culturală “Semper Artes” este inițiatoarea evenimentului și totodată cea care a gândit proiectul ca pe o posibilitate de conștientizare în rândul tinerilor despre toleranță în orice formă.

Au existat apoi trei momente care i-au impresionat pe invitați. Cei din sală au vizionat două filmulețe realizate atât de elevi de la Colegiul Sadoveanu cât și de elevi de la Liceul Teoretic Miron Costin. Este vorba despre Le village des Roms – coordonator prof. Anca Aparaschivei și realizat de elevele Claudia Cășăriu și Monica Țicămucă, precum și Diferiți prin trecut, uniți prin viitor!”- coordonator prof. Elena Dăscălița de la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani.

Profesorul de istorie Angela Cășăriu a ținut o oră deschisă tuturor celor prezenți încheiată cu aplauze.

 

 

 

 

Related posts

Ministerul Educației și Direcția Generală de Protecție a Copilului lucrează împreună la o procedură care să permită rezolvarea rapidă a cazurilor de violență în școli

Redacția

Concursul județean “Copilăria între poveste și calculator”, la Clubul Copiilor din Pașcani

Oana Cordoneanu

50 de elevi cu rezultate meritorii, din Târgu Frumos, au mers în vacanță la mare

Oana Cordoneanu
Încarcă...