RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Ziua Internațională a Teatrului de Păpuși sărbătorită la Casa de Cultură

Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu” Pașcani a organizat astăzi un eveniment pentru a marca Ziua Internațională Teatrului de Păpuși. Cu această ocazie au fost invitați 35 de copii de la Grădinița cu Program Prelungit numărul 1 din municipiu, să asiste la un spectacol.

 

Cei 20 de actori de la trupa de teatru Rudi Nesvadba, coordonați de către Mihai Atomei, au pus în scenă pe holul instituției de cultură, piesa de teatru Cipollino.  Cei mici s-au arătat impresionați de expoziția de păpuși și de piesa de teatru. 

  

”Astăzi, 21 martie este Ziua Internațională a Teatrului de Păpuși. Cu această ocazie, ne-am gândit să facem o expoziție de păpuși care le deține trupa de teatru Rudi Nesvabda, cât și o mică demonstrație”, ne-a declarat Dana Calistru, directoarea Casei de Cultură Pașcani .

Am stat de vorbă și cu actorii trupei de teatru Rudi Nesvadba, care au fost la prima reprezentație în actuala formulă.  Aceștia sunt în general tineri din clasele V-VII ale școlilor din Pașcani. De exemplu, Eduard Damian, care a jucat rolul povestitorului din piesa Cipollino, face teatru de păpuși de câteva săptămâni. Acesta spune că vine și repetă de 3 ori pe săptămână pentru a putea fi din ce în ce mai bun.

Pentru cei mici mai urmează o serie de spectacole pe care trupa de teatru a Casei de Cultură o va pune în scenă. Mai exact, în perioada 8-9 aprilie va avea loc piesa de teatru, „Capra cu trei iezi”, la care sunt așteptați toți copiii de la grădinițele din Pașcani.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Concurs național de proză ”Mihail Sadoveanu”

Redacția

Astăzi este sărbătorit Crăciunul de către creştinii ortodocşi de rit vechi

Redacția

Atelier de pictat vase de ceramică organizat de Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”

Redacția
Încarcă...