RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Poetul ieșean Emil Brumaru a stat de vorbă cu elevii de la „Sadoveanu”

Întâlnire importantă astăzi la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” Pașcani, unde poetul ieșean de origine basarabeană, Emil Brumaru, a răspuns invitației conducerii instituției.

 

Acțiunea a avut loc în cadrul  evenimentului “Festival de la Poésie des Jeunes”, în colaborare cu Association pour la Création Littéraire chez les Jeunes, din Montréal, Canada. Unitatea de învățământ a fost împânzită de postere și mesaje în limba franceză pe diferite teme. Scriitorul a fost întâmpinat de către elevi cu o surpriză. Aceștia au luat câteva poezii ale sale pe care le-au tradus în limba franceză.

  

Poetul ieșean le-a vorbit tinerilor timp de câteva ore, despre întâmplări interesante din viața sa dar și despre poezie și importanța acesteia.

Emil Brumaru (n. 1939) este unul dintre cei mai importanți poeți români contemporani. Este laureat al Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” (2001) pentru Opera Omnia, iar în 2011 a primit premiul revistei Observator Cultural, de asemenea pentru Opera Omnia. Poemele sale au fost incluse în antologii din România, Germania, Franța și Anglia.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Invitat de peste Prut la Heleșteni

Teona Gherasim

Colegiul „Sadoveanu” și-a desemnat Miss și Mister Boboc! Guess Who a făcut spectacol la final (VIDEO)

Răzvan Grecu

Copii geniali din lumea umbrelor, plini de har și de bucurie

Redacția
Încarcă...