RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ziariștii de la Actualitatea Tv și Newspascani.com interziși în instituția condusă de Dumitru Pantazi și Gică Zanet

Ziariștii nu mai au voie de astăzi în sediul Primăriei Pașcani. Cel puțin pentru cei de la Newspascani.com și Actualitatea Tv, care critică cu documente clare activitatea administrației locale, această măsură abuzivă se va aplica necondiționat. Până când nu știm!?

 

  

După ce ziariștii noștri au realizat ieri un material în care prezentau modul în care administratorul public înțelege să își facă datoria, în condițiile în care încasează lunar aproximativ 5.600 lei în mână, de astăzi nu mai au voie să intre în Primărie. Vorbim în acest caz de o măsură abuzivă, comunicată de angajații Primăriei, într-o zi în care edilul local nu se afla la muncă. Ca atare ne întrebăm cine este cel care dă ordine de acest fel în instituție?

Mesajul pentru ziariștii care astăzi au dorit să discute cu primarul Dumitru Pantazi a fost următorul:"Voi îmi spuneți pe cine căutați, eu îl sun, iar dacă vrea să vorbească cu voi coboară jos, în sala destinată consilierilor locali", a spus ofițerul de serviciu al instituției.

Măsura se aplică și în cazul în care dorim să discutăm cu viceprimarul, secretarul sau administratorul public al Primăriei. Cu alte cuvinte dacă le convine subiectul coboară să vorbească cu presa, dacă nu, posibil că nu.

Readucem aminte că în campania electorală și nu numai primarul Dumitru Pantazi a afirmat în repetate rânduri că în mandatul său presa va avea acces necondiționat în Primărie pentru a-și culege informațiile deoarece el nu are nimic de ascuns. Se pare că între timp opinia sa s-a schimbat, accesul la informația publică fiind restricționat prin această măsură.

Mai mult, se pare că un alt scop al acestei decizii este monitorizarea precisă a funcționarilor care intră în contact cu jurnaliștii de la Actualitatea Tv și NewsPascani.com, pentru a se afla cine „trădează puterea”, fără a lua în seamă faptul că mulți cetățeni ai municipiului ne sesizează abuzurile la care sunt supuși în regimul acesta.

O măsură similară a fost luată în urmă cu câteva luni atunci când administratorul public a verificat listingurile telefoanelor de serviciu ale angajaților Primăriei pentru a vedea cine comunică cu ziariștii de la NewsPascani.com și Actualitatea TV.

De asemenea, trebuie precizat faptul că autoritățile locale au limitat accesul cetățenilor în instituție în această perioadă. Astfel doar funcționarii, consilierii și echipa primarului mai pot deschide ușa principală a instituției, pe baza unei cartele.  

Citeste și: {loadposition articlescategoryload} {jathumbnail off}

Related posts

Compania Națională de Investiții cere C.L. Pașcani să aprobe cheltuielile de funcționare a bazinului de înot

Marius Parteni

Discuțiile din comisiile juridice și economice pe proiectul privind construcția parcului industrial

Marius Parteni

Parc eolian în comunele Ruginoasa-Hărmănești-Todirești! Autoritățile locale trebuie să emită certificatul de urbanism

Marius Parteni
Încarcă...