NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ce puteți face în acest weekend în Pașcani, Iași și comunele învecinate

În acest sfârșit de săptămână au loc o serie de manifestări interestante atât pe raza municipiului Pașcani, în comunele învecinate cât și în capitala Moldovei.

 

Pașcani

  

Primul eveniment are loc în această seară, începând cu ora 21.00 la Incanto Caffe, unde Claudia Ciobanu și Istvan Illyes vor susține un concert de muzică folk.  Prețul biletului este de 10 lei.

Sâmbătă începând cu ora 9.00, la Sala Multifuncțională a Primăriei Pașcani, va avea loc Concursul Regional de Folclor ”Drag mi-i cântecul și jocul” ediția a II -a. Aici vor fi prezenți soliști și grupuri vocale cât și dansatori din întreaga Moldovă. Intrarea este liberă.

 Sâmbătă, începând cu ora 10.00,  Casa de Cultură ,,Mihail Sadoveanu” Pașcani organizează prima ediție  a Festivalului pentru Copii și Tineret ,,Curcubeul Artelor”. Vorbim despre un Concurs de Interpretare Muzicală desfășurat pe 4 secțiuni de muzică de către soliști vocali sau instrumentiști și de grupuri vocale sau grupuri de instrumentiști. Intrarea este liberă.

 Tot sâmbătă, începe și Olimpiada Sportului Pășcănean ce va avea loc atât la baza sportivă a CSM cât și pe terenul de tenis din spatele blocului Moldova. Astfel, sâmbătă de la ora 9.00, va debuta competiția de tenis de câmp dedicată tinerilor.

Duminică, programul va fi mult mai extins pentru că au loc competiții de atletism, tenis de masă, șah, handbal, fotbal și rugby. Evenimentele vor avea loc în incinta bazei sportive a CSM Pașcani.

Miroslovești

Duminică, 8 iunie, comuna Miroslovești va fi în sărbătoare. În Duminica Mare a Rusaliilor se sărbătorește hramul satului, prilej de mare bucurie pentru localnici. De la orele 15.00 localnicii și nu numai sunt invitați la un spectacol folcloric unde și-au anunțat participarea ansambluri și formații din Botoșani, Suceava, Chișinău, dar și artiști locali.

Iași

Dacă ajungeți weekendul acesta prin Iași, puteți profita de concertele organizate cu ocazia Zilelor Prieteniei Bergenbier. Evenimentul va avea loc vineri și sâmbătă începând cu ora 19.00, pe Esplanada Palatului Culturii.

Sâmbătă, 7 iunie vor concerta: Vunk, R.O.A, Shadowbox și OCS. Duminica, 29 iunie vor urca pe scenă: Paraziții, Vița de Vie, Șuie Paparude și ZOB.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Superstiții și tradiții din prima zi de Crăciun – De ce să mănânci un măr

Redacția

Val de agresiuni în weekend

Oana Cordoneanu

Tema abordată la Conferinţa preoţească: Grupul etnic aflat în maximă expansiune, ţiganii, va deveni a doua etnie a ţării noastre

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site