NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Zi liberă: Senatul a adoptat legea

Senatul a adoptat, în ședința plenului, propunerea legislativă privind modificarea Codului Muncii în sensul declarării zilei de 1 iunie, Ziua Copilului, ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

 

Potrivit inițiatorilor, mai mulți parlamentari PSD și PNL, modificarea articolului 139, alin. 1 din Legea nr. 53/2003 este oportună întrucât de Ziua Copilului în majoritatea grădinițelor și școlilor primare sunt organizate spectacole, însă fiind o zi de lucru părinții sunt nevoiți să își ia concediu pentru a putea asista la aceste evenimente.

  

„Lipsa părinților din cadrul acestor evenimente are implicații psihologice negative în dezvoltarea copiilor. În afara dorinței de a-i face mândri și de a primi aprecierea părinților, copiii au nevoie de susținere în cadrul evenimentelor unde performează, evenimente care au o încărcătură emoțională ridicată și reprezintă o sursă de stres pentru ei”, susțin inițiatorii, în expunerea de motive a propunerii de lege.

Propunerea de lege are caracter organic, iar Senatul a adoptat-o în calitate de primă Cameră sesizată cu 98 de voturi ‘pentru’ și un vot ‘împotrivă’.

Advertisements

Ei punctează că timpul petrecut alături de părinți joacă un rol esențial în formarea personalității copilului.

Advertisements

„Într-un sondaj realizat de Gallup în ianuarie 2010, aproape din jumătate din copii au răspuns că petrec în medie o oră pe zi dintr-o săptămână împreună cu părinții. Mai mult, în timpul petrecut împreună, copiii și părinții comunică foarte puțin și interacționează la nivel superficial. Lipsa de timp și comunicare este o realitate pe care o simt și o conștientizează cei mai mulți dintre părinți”, se mai arată în expunerea de motive.

Sursa: oradeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rocadă la şefia comisiei de Învăţământ din CL Paşcani

Marius Parteni

Camera Deputaţilor şi Senatul încep, astăzi, sesiunea parlamentară de toamnă

Redacția

Impozitul pe mașină, diferențiat pe clase de poluare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site