RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Ce locuri de muncă sunt disponibile în UE prin intermediul EURES

Aproximativ 1.300 euro net lunar pot câştiga ieşenii care aleg să lucreze în domeniul agriculturii, în Belgia. Cinci locuri de muncă în agricultură au fost vacantate de un agent comercial belgian prin intermediul programului EURES, informează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. 

„Candidaţii trebuie să aibă dragoste pentru grădinărit”, se arată în anunţ. Pe lângă pasiune, angajatorul din Belgia caută candidaţi care să aibă bune cunoştinţe de limba engleză şi permis de conducere, oferta de locuri de muncă fiind valabilă până pe 30 septembrie 2016. La vecinii de la sud de Dunăre se caută 10 operatori cu experienţă în industria de prelucrare a lemnului, vorbitori de limbă engleză, italiană sau bulgară, salariul lunar oferit fiind de 360 de euro, la care se pot adăuga şi bonusuri de performanţă. În Germania, tot prin EURES, sunt disponibile trei posturi vacante de medic specialist în ortopedie pentru candidaţi disponibili de a urma şi cursuri intensive de limbă germană, până la nivelul C1. Pentru a aplica, candidaţii trebuie să aibă studii de specializare în ortopedie-traumatologie, iar specializarea în medicină socială constituie avantaj la angajare.

Advertisements

De asemenea, sunt necesare cunoştinţe bune de limba germană, fiind obligatoriu nivelul B1. Salariul oferit este negociabil, între 70.000 şi 100.000 euro brut pe an. În schimb, în Italia şi Marea Britanie s-au scos la concurs prin acest program sute de locuri de muncă în domeniul îngrijirii persoanelor la domiciliu, respectiv de asistent medical. În „Cizmă”, spre exemplu, pentru 30 de posturi de asistent medical se cere doar calificare în domeniu, nu şi experienţă, dar şi cunoaşterea la nivel B1-B2 a limbii engleze, salariul oferit fiind de 10 euro net pe oră. În total, ieşenii interesaţi să se angajeze în una din ţările Uniunii Europene au la dispoziţie în această perioadă 1.527 de locuri de muncă prin reţeaua EURES, cele mai multe oportunităţi de angajare fiind în Spania, Germania şi Marea Britanie, unde angajatorii caută, între altele, să angajeze personal medical, lucrători în agricultură, şoferi profesionişti, mecanici auto, dar şi bucătari. Cele mai multe poziţii vacante, 800 la număr, sunt în Spania, pentru muncitori necalificaţi în agricultură, retribuţia salarială oferită de angajatorul spaniol fiind de 40,15 euro brut pe zi. Lista completă a locurilor de muncă şi detalii despre acestea se pot obţine de la sediul AJOFM din strada Cucu nr. 1 sau la numărul de telefon 0232.254.578. 

  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Aeroportul Iaşi, prezentat şi promovat la Forumul Economic de la Cracovia

Ema Roman

Banca Transilvania anunţă preluarea Volksbank

Redacția

E.ON Distribuţie România începe anul 2017 cu un nou nume, Delgaz Grid, şi o nouă identitate vizuală

Redacția
Încarcă...