RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Zelenski îi trece în rezervă pe recruții chemați în serviciul militar obligatoriu chiar înainte de începerea războiului

Volodimir Zelenski a semnat joi un decret prin care se dispune trecerea în rezervă a unor recruți ai serviciului militar obligatoriu în primăvara anului 2024, relatează Kyiv Independent.

generalul Oleksandr Pavliuk (centru), alaturi de Volodimir Zelenski si Iuri SodolFoto: Pool /Ukrainian Presidentia / Zuma Press / Profimedia

Decretul se aplică acelor recruți al căror termen al serviciului militar a expirat în timpul legii marțiale și a fost prelungit dincolo de perioada obișnuită.

  

Serviciul militar de bază este obligatoriu în Ucraina pentru bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani și, în mod normal, durează cel puțin un an. Tinerii aflați în serviciul militar de bază nu au participat la acțiuni militare în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei.

Legea marțială a fost introdusă în Ucraina pe 24 februarie 2022, când Rusia și-a început invazia la scară largă. Măsura a fost prelungită în mod repetat de atunci.

Schimbările din cadrul legislativ ucrainean au loc pe fondul efortului Ucrainei de a intensifica mobilizarea în 2024 și de a rezolva problema rotației pe linia frontului, deoarece unii dintre soldați sunt pe front fără pauză de la începutul războiului total din 2022.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciucă: România salută perspectivele de cooperare dintre portul Busan din Republica Coreea și Constanța

Redacția

Ciolacu susține că nu a primit idei de la PNL pentru viitorul program de guvernare: „Sper ca neputinţa să nu se transforme în ură”

Redacția

De ce merită să lucrezi la Systematic, unde fiecare angajat contribuie câte puțin la binele societății (P)

Redacția
Încarcă...