RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Zeii somnului în campanie: Ciolacu, Ciucă și Geoană / O plictiseală istorică, dar numai până în 9 iunie

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Au rămas mai puțin de trei săptămâni până la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, însă nu se simte că se apropie momentul votului. Campania la locale are specificul ei: e mai mult locală. Cea pentru europarlamentare practic  nu există. Parcă niciodată nu s-a discutat mai puțin despre marile teme europene, deși sunt subiecte importante la zi, cum ar fi pactul privind migrația.

Până și campania din Capitală, după episodul Cârstoiu, se derulează tern, într-o atmosferă golită de emoție. De ce asistăm la una dintre cele mai anoste campanii electorale din istorie? Cum a ajuns campnia atât de plictisitoare, at de lipsită de nerv? Câteva explicații:

  
  • În primul rând, există o campanie electorală care captează deja toată atenția publică: prezidențialele. Din cauza devansării datei alegerilor din decembrie în septembrie, și campania la prezidențiale s-a mutat câteva luni mai devreme. Cum nimeni nu-și imginează că în perioada vacanței (iulie, august) mai urmărește cineva cu atenție gesticulația de campanie, evident că toți se agită încă de pe acum.
  • Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Mircea Geoană sunt în plină campanie, deși nici unul dintre ei nu a făcut un anunț oficial.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Șefii forțelor aeriene din Germania, Italia și România vor vizita militarii din Baza Mihail Kogălniceanu la 1 martie/ Activitate demonstrativă de misiuni comune ale Poliției Aeriene Întărite

Redacția

Concluziile lui Iohannis după Consiliul European. Care au fost marile teme dezbătute

Redacția

De ce unii pacienţi sunt asimptomatici, în timp ce pentru alţii noul coronavirus este fatal. Explicaţiile simple ale unui medic

Redacția
Încarcă...