RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Zeci de profesori ieşeni s-au făcut de râs la definitivat

Din 323 de cadre didactice care s-au înscris la examenul de definitivat, 56 nu s-au prezentat, iar 77 au picat, peste 60 de profesori au trecut examenul la limită.

Deloc surprinzător, Examenul Naţional de Acordare a Definitivării în Învăţământ a doborât mare parte dintre profesori. Proba scrisă, la specializarea fiecăruia, a făcut diferenţa. Spre deosebire de inspecţiile la clasă, peste care mulţi au trecut cu brio, aici nu au mai câştigat decât cei care au muncit temeinic. Dintre cei 323 de profesori înscrişi, 56 nu s-au prezentat, iar 77 au fost respinşi. Din numărul acestora, peste 30 nu au reuşit să atingă nici măcar pragul lui 5. La polul opus, 190 de cadre didactice au obţinut victoria. Nu neapărat cu notă mare, dar măcar cu un minim 7 necesar promovării. Un „sfânt 7” au primit 17 candidaţi, iar alţi 47 au luat note până în 7.49.

1.70 – cea mai mică notă

  

Unul dintre obiectele care a pus beţe în roate cadrelor didactice – responsabile cu educarea copiilor noştri! – a fost „Matematica, didactica acesteia şi elemente de pedagogie şi psihologie a educaţiei”. Aici, cea mai mare notă, dar nu suficientă pentru obţinerea definitivatului, a fost 6.10. La limbile străine – franceză şi engleză – cele mai mici note au fost 3.65, respectiv 4.77. Au existat, însă, şi note mari – 8.55 şi 9.60. La „Chimie”, cea mai mică notă a fost 2.70, iar cea mai mare – 7.90. Nici „Istoria” nu a părut mai uşoară şi s-a văzut prin notele cuprinse între 4.80 şi 8.05. La disciplinele care necesită şi talent, de multe ori studiul teoriei pare să fie dat la o parte. Aşa se face că, la „Educaţie muzicală”, din cei şase candidaţi, niciunul nu a reuşit să treacă. S-au înregistrat note de 4.30, 2.85, chiar şi 1.70! Această ultimă notă a fost primită cu ruşine de către un dascăl de la Palatul Copiilor. La „Educaţie Fizică şi Sport”, nota cea mai mică a fost 3.70. Însă, tot aici a existat şi un 10. Notele peste 9 nu au fost un pas imposibil pentru cei care chiar au pus burta pe carte şi au tratat examenul cu responsabilitate şi cu gândul la elevii pe care îi pregătesc. Astăzi, profesorii nemulţumiţi de note vor putea formula contestaţii. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 26 iulie.

sursa: evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Un milion de pastile de iodură de potasiu, în depozitul DSP Iași

Redacția

Un tânăr student de 19 ani din Iaşi, răpus fulgerător de o boală nemiloasă. A fost resuscitat 90 de minute

Redacția

Măştile de protecţie au dispărut din farmacii. Utilitatea lor, discutabilă

Redacția
Încarcă...