RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Zece elevi din Todirești au făcut analize la Spitalul Municipal Pașcani, pentru că îngrijitorul din școală are TBC. Un singur elev a fost trimis la Iași pentru investigații suplimentare

Zece elevi de la Școala Gimnazială Todirești au fost duși la analize la Spitalulul Municipal Pașcani, după ce îngrijitorul unității școlare a fost diagnosticat cu tuberculoză.

Bărbatul a ajuns la unitatea sanitară pentru că se simțea rău, iar în urma analizelor medicale i s-a pus diagnosticul de tuberculoză. Este o boală infecțioasă periculoasă, care poate afecta toate organele corpului, cu precădere plămânii și poate fi transmisă prin aer.  

Directorul unității școlare, Bogdan Buzatu, a luat măsuri în acest sens. A dispus dezinfecția în sălile de clasă, și a anunțat pe cei de la Sanepid care au venit la școală și au făcut elevilor testare cu tuberculină. Testul cutanat se bazează pe faptul că infecția cu Mycobacterium produce un tip de reacție cutanată de hipersensibilitate la anumite componente ale bacteriei. Dintre copiii testați, zece care au avut o predispoziție mai mare spre această boală și au imunitatea mai scăzută au ajuns la Spitalul Municipal pentru radiografii la plămâni, ca să poată fi  eliminată orice suspiciune. Dintre ei, doar unul a fost trimis pentru investigații suplimentare la Iași, la Spitalul de Boli Infecțioase.

  

„Am pus la dispoziția părinților microbuzul școlii și s-au dus cu elevii la Spitalul din Pașcani, pentru alte teste. Un singur copil a fost trimis pentru investigații la Iași. La toate sălile de clasă unde îngrijitorul a făcut curățenie, elevilor li s-a făcut testul cu tuberculină. El credea că este o simplă răceală, ignorând simptomele specifice bolii, dar la sugestia cadrelor didactice și-a făcut analize medicale și a depistat că are TBC. Acum este internat în spital sub supraveghere medicală și tratament”, ne-a declarat Bogdan Buzatu, director Școala Gimnazială Todirești.  

Menționăm că în cursul zilei de ieri, un bărbat și o femeie au fost diagnosticați cu tuberculoză de medicul de la Boli Infecțioase. De la începutul anului 2014, 20 de persoane au fost diagnosticate cu această maladie la Spitalul Municipal Pașcani.

Tuberculoza pulmonară primară apare, frecvent, fără simptome și eventual, se manifestă ca și o stare gripală. Alimentația și igiena sunt condiții de bază pentru ca un organism să fie sănătos, și în acelaşi timp să existe posibilitatea de a-şi verifica periodic starea de sănătate.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

Ambasadorul Italiei a cerut Guvernului României explicații pentru scandalul Șoșoacă. Premierul Ciucă: Inacceptabil acest incident

Redacția

TG.Frumos: 20 de elevi cu rezultate bune la învăţătură pleacă pe 15 iulie la mare

Marius Parteni

Lista localităților din România care vor avea internet gratuit. Peste 20 sunt din Iași

Redacția
Încarcă...