NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Zanet și Axinte jubilează: Calculele în cazul străzilor Vatra, Ștefan cel Mare și Dragoș Vodă rămân aceleași (VIDEO)

Reprezentanți ai Primăriei Pașcani au organizat astăzi o conferință de presă în care s-au prezentat documentele ce au stat la baza realizării proiectelor tehnice de modernizare a străzilor Vatra, Dragoș Vodă și Ștefan cel Mare.

Alături de cei din Primăriei a stat și Mihaela Ionescu, reprezentanta firmei care a realizat documentația. Întâlnirea a fost organizată după ședința Consiliului Tehnico-Economic de la nivel de Primărie, care s-a întrunit pentru a analiza situațiile de lucrări prezentate. Înarmați cu acte în față, șefii executivului au venit pregătiți să demonteze orice acuzație, de parcă nu ar fi avut posibilitatea și până la ședința din luna iulie. Scuza lor a fost aceea că nu s-au solicitat lămuriri sau că unii dintre ei nu au participat la ședințele pe comisii ale consilierilor ori în plen.
Concluzia tuturor celor care au stat în fața camerelor de filmat a fost aceea că prețurile estimate sunt corecte.”Cifrele nu se schimbă, prețurile practicate sunt minimale”, a susținut Gică Zanet, administratorul public al Primăriei.
Calculele au la bază standardele de cost pentru reabilitarea drumurilor județene cuprinse în hotărârea de Guvern numărul 363/2010. Potrivit acestui document un kilometru de drum reabilitat, cu o lățime a părții carosabile de 6 metri și șanțuri, are un standard de cost de 1.150.191 lei. La această sumă se adaugă cheltuielile cu lucrările suplimentare care se mai realizează pe fiecare sector de stradă în parte. În cazul unei străzi cu partea carosabilă de 7 metri, unde se modernizează șanțurile sau căile de acces către curțile oamenilor și trotuarele, prețul crește din cauza lucrărilor suplimentare „Standardele de cost utilizate de noi sunt cele minimale. Suntem conștienți că sursa de realizare a investiției este un credit”, a spus Mihaela Ionescu.
În aceste condiții pe masa consilierilor vor ajunge aceleași proiecte cu valorile stabilite deja. Conform proiectelor tehnice, lucrările la strada Vatra spre Stolniceni Prăjescu, cu o lungime de 1047 metri, au fost estimate la 1,563,427 lei, pentru Dragoș Vodă în lungime de 1300 metri la 1,218,630 lei și strada Ștefan cel Mare și Sfânt cu o lungime de 1854 metri, evaluate la 2,264,017 lei.
În timpul discuției cu ziariștii reprezentanta firmei care a executat proiectele a admis faptul că s-au strecurat și câteva neconcordanțe, dar acestea vor fi clarificate până la următoarea ședință.
Zanet, ironic cu Ioniță
Administratorul public a susținut că de prevederile acestei hotărâri ar fi trebuit să aibă cunoștință consilierului Ioan Ioniță, întrucât ea este semnată de fostul premier Emil Boc și Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.
De asemenea cei prezenți au mai susținut că standardul de cost de 5 miliarde lei vechi pentru un kilometru, adus în discuție de Ioan Ioniță, este utilizat în cazul drumurilor de exploatare sau pe ulițele satelor.
Banii pentru realizarea investiției sunt din împrumutul de 4 milioane lei pe care Primăria îl contractează de la CEC, dar și din bugetul local.

{flv}diverse/calcule_strazi{/flv}
Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Deputatul Neculai Rățoi: „Ar fi o crimă ca ApaVital să întrerupă apa pe căldurile astea. Nu fac ei ce vor în oraș”! Vezi ce sfat le dă pășcănenilor de la bloc! „ApaVital a întins prea mult coarda cu pășcănenii!

Răzvan Grecu

Pintilie i-a explicat lui Pantazi cum se construiește rapid un cimitir

Răzvan Grecu

Încep să se număre toate vehiculele de pe drumurile judeţului, inclusiv bicicletele

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site