NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Weekend SPECTACULOS la Iași. Mii de persoane sunt așteptate la o nouă ediție a Nopții Muzeelor

Evenimentul Noaptea Europeana Muzeelor a ajuns la editia a XIV-a, mii de muzee si institutii culturale din 30 de tari europene participând anual la aceasta manifestare.

 

  

Complexul Muzeal National Moldova (CMNM) Iasi îsi deschide portile sâmbata, 19 mai 2018, invitând publicul sa viziteze, gratuit, urmatoarele obiective muzeale: Palatul Culturii (orele 19:00 – 00:30, ora de intrare a ultimului vizitator).

Aici se pot vizita urmatoarele obiective: Muzeul de Arta, respectiv expozitia temporara „Maestrii picturii românesti în patrimoniul Muzeului de Arta Iasi – SIMAP”; expozitia de pictura si sculptura „Omul pe cale”, semnata de Zamfira Bîrzu, Gabriela Drînceanu si Mihai Pamfil.

Muzeul de Istorie a Moldovei, expozitia „Curtea Domneasca din Iasi: o istorie redescoperita”, expozitia temporara „Regina Soldat”, proiect expozitional realizat în parteneriat cu Asociatia România Culturala si expozitia foto-documentara „Comunismul în România”.

Muzeul Etnografic al Moldovei cu expozitia „Cotidianul taranesc: inventivitate si maiestrie”; expozitia „Sarbatoarea: arta si spiritualitate” (doar sectiunile Oua încondeiate si Porturi populare) si Târgul Mesterilor Populari, editia a XIX-a, eveniment ce se va desfasura în perioada 18 – 20 mai 2018, în fata Palatului Culturii, cu program pâna la ora 24:00, la Noaptea Muzeelor.

La Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu” sunt expozitiile „Instrumente de Muzica Mecanica în colectiile Muzeului Stiintei si Tehnicii «Stefan Procopiu»”, expozitia temporara „Retrotehnica” si expozitia „România e acasa”.

 Articolul integral pe www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Muzeul Municipal Pașcani îşi aşteaptă vizitatorii

Teona Gherasim

Ortodocşii intră în pregătirile de Paşti. Azi începe Postul Mare

Redacția

„Amurg solitar” la împlinirea celor 55 de ani de viață

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site