NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Şcolile şi liceele din judeţ se pot înscrie la ediţia din acest an a Festivalului „Hai la teatru!

Şcolile şi liceele din judeţ se pot înscrie până pe 24 februarie la ediţia din acest an a Festivalului „Hai la teatru!“ organizat de Teatrul „Luceafărul“ în perioada 23-24 martie.

Evenimentul va fi organizat pe trei secţiuni, pentru clasele I-IV, clasele V-VIII şi Clasele IX-XII, premiile fiind acordate pentru fiecare secţiune în parte.

„Evenimentul s-a impus ca fiind unul dintre primele de acest gen din România, organizatorii dorind să stimuleze dezvoltarea dimensiunii modelatoare a artei scenice, oferind elevilor-artişti un spaţiu profesionist de prezentare. Festivalul este plasat în perioada unor zile marcante în calendarul UNESCO: Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret (20 martie), Ziua Mondială a Marionetei (21 martie) şi Ziua Mondială a Teatrului (27 martie)“, au specificat reprezentanţii Teatrului „Luceafărul“.

Trupele interesate să participe trebuie să depună la secretariatul Teatrului „Luceafărul“ sau să expedieze prin poştă o înregistrare video a spectacolului propus însoţită de o prezentare a formaţiei. Selecţia trupelor şi a spectacolelor va fi făcută de organizatori, iar ansamblurile selecţionate vor fi înştiinţate până cel târziu la data de 3 martie. Pentru participarea la festivalul-concurs este acceptată o singură propunere din partea fiecărei trupe, alta decât cele care au fost prezentate la ediţiile precedente. Durata unei reprezentaţii trebuie să fie de cel puţin 15 minute şi de maximum 40 de minute, putând fi înscrise atât spectacole în limba română, dar şi într-o limbă străină.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Singura biserică monument din Pașcani se află într-un amplu proces de modernizare

Teona Gherasim

Provocare emoționantă a managerului Teatrului Național din Iași: „Sper că veți trăi alături de noi, în această săptămână, bucuria umanității greu recâștigate”

Redacția

,, De la Barbu Lăutaru” spectacol folcloric pe scena Casei de Cultură

Oana Cordoneanu
Încarcă...