RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Washingtonul reafirmă preocupările privind SITUAȚIA UMANITARĂ din Fâșia Gaza și condamnă activitățile israeliene de colonizare

Administrația Joe Biden a reiterat, marți, preocupările privind situația umanitară gravă din Fâșia Gaza, în contextul ofensivei militare israeliene, și a cerut armatei israeliene să faciliteze accesul convoaielor cu asistență, criticând și activitățile israeliene de colonizare în Cisiordania.

”Continuăm să fim profund preocupați de raportul ONU care indică faptul că foametea este iminentă în Fâșia Gaza. Acest raport arată clar că volumul asistenței în Gaza este insuficient. Trebuie să facem mai mult, trebuie să dublăm eforturile pentru a ne asigura că asistența ajunge în locurile unde este necesară, am mai spus acest lucru și ieri – pe căi terestre, prin operațiuni aeriene și pe baza viitorului coridor maritim”, a declarat Vedant Patel, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, într-o conferință de presă.

La rândul său, Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Președinției SUA, a cerut Israelului să permită ”accesul nerestricționat” al convoaielor umanitare.

Întrebat cum abordează Statele Unite problema atacurilor constante ale Israelului, în ultimele decenii, asupra palestinienilor, inclusiv în Fâșia Gaza, Vedant Patel a amintit că Washingtonul condamnă în mod constant atât atacurile comise de grupurile militante Hamas și Jihadul Islamic, cât și activitățile israeliene de colonizare în Cisiordania.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Papa Francisc a trimis 15.000 de înghețate prizonierilor din închisorile Romei

Redacția

Efectele secetei: izvorul râului Tamisa din Marea Britanie a secat

Redacția

9.000 de persoane din Italia sunt acuzate că au încasat fraudulos „venitul de cetățenie”, ajutate de o rețea formată din români și italieni

Redacția
Încarcă...