NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Voluntarii au salvat Primăria Pașcani de amenda de 50.000 lei. Câinii din padoc au fost adoptați de iubitori de animale din alte orașe

Telenovela câinilor comunitari din padocul Primăriei închis de Direcția Sanitar Veterinară Iași a luat sfârșit. Zecile de animale adăpostite acolo vor ajunge în alte locații din Moldova. Salvarea șefilor Primăriei, amenințați cu o sancțiune record pentru că nu au gestionat corespunzător această situație, a venit de la iubitorii de animale.

Cei de la Axi Hope s-au mobilizat, de ieri și până astăzi, și au cerut ajutorul altor iubitori de animale din țară. Aceștia  se temeau că Primăria va da drumul patrupedelor din padocuri, iar o parte riscau să moară din diferite cauze. Toate animalele transportate din padocul de la Pașcani au fișe de adopție.

 Cei de la Axi Hope au luat legătura cu o societate din Iași, care se ocupă de protecția animalelor, iar acolo au ajuns aproximativ 20 de câini. O altă fundație, care în trecut a mai adoptat câini din Pașcani, a adoptat toate animalele rămase în padoc.

 ”Animalele vor fi preluate de aici în condiții de maximă siguranță. Noi ducem într-un padoc aproximativ 20 de câini. Am făcut cereri de adopție de la Primărie și îi mutăm chiar acum. Au venit și alți voluntari, care vor îi lua de aici”, ne-a declarat Luminița Diaconu.

 Eliberați de grija acestei probleme oficialii Primăriei nici măcar nu s-au grăbit să mulțumească voluntarilor, mai ales că au scăpat de o amendă drastică, dar și de o problemă cu care municipiul se confruntă de ani de zile. La acțiunile de la padoc a participat doar reprezentantul municipalității care răspunde de soarta patrupedelor.      

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Parcul de pe Kogălniceanu lăsat în paragină! Mihaela Spiridon: „Asta e soluția?!! Distrugem, lăsăm să se strice, desființăm…”

Marius Parteni

Posturi de şefi, libere, la Protecţia Mediului, Spitalul Militar sau DSP

Redacția

La nivel județean se va înființa Fundația pentru Dezvoltarea Moldovei

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site