RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Volodimir Zelenski a DEMIS un înalt comandant al armatei. Fusese suspectat de abuz de putere și incompetență

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat luni demiterea comandantului forţelor comune ale armatei, ce fuse ar fi fost acuzat  de abuz de putere și incompetență de un general din regimentul Azov.

Volodimir Zelenski l-a demis luni, 24 iunie, pe comandantului forţelor comune ale armatei ucrainene, Iuri Sodol, care fusese suspectat de abuz de putere și gestionarea deficitară a luptei împotriva invaziei rusești. În mod surprinzător, demiterea lui Sodol vine după ce fusese avansat în decursul acestui an.

În urma deciziei președintelui ucrainean, Iuri Sodol a fost înlocuit de generalul Andri Hnatov, care se ocupă de planificarea strategică a operaţiunilor.

Volodimir Zelenski nu a oferit un motiv oficial. Cu toate acestea, Bohdan Krotevich, şeful regimentului Azov, unitate armată respectată în Ucraina, a transmis un mesaj pe Telegram în care ar fi făcut acuzații grave la adresa lui Iuri Sodol.

  

Deși nu l-a numit direct pe Sodol, generalul a făcut aluzie la persoana acestuia, prin inițialele numelui, afirmând că un anumit general „a ucis mai mulţi soldaţi ucraineni decât orice general rus”.

„Ceea ce contează pentru mine este că toţi comandanţii de batalioane sau brigăzi de luptă sunt aduşi în faţa justiţiei pentru pierderea unui post de observaţie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Orașul din RUSIA acoperit de zăpadă gri. Ce spun localnicii

Redacția

Fostul comandant al forțelor SUA și NATO din Europa: ”Rusia este vulnerabilă, ca națiune, în acest moment”

Redacția

Papa Francisc: Întreaga Europă trebuie să împartă responsabilitatea pentru migranţi

Redacția
Încarcă...