RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vladimir Putin a ajuns în Coreea de Nord, în prima sa vizită la Phenian din ultimii 24 de ani / A fost întâmpinat cu bannere uriașe de bun venit și steaguri rusești

Vladimir Putin a sosit în Coreea de Nord pentru un summit cu Kim Jong-un, pe fondul avertismentelor SUA împotriva oricărui acord care ar putea spori presiunea militară asupra Ucrainei și ar putea crește tensiunile în peninsula coreeană, transmite The Guardian.

Efectuând prima sa vizită în această țară izolată din anul 2000, președintele rus a zburat la Pyongyang marți seara târziu pentru a fi întâmpinat cu bannere uriașe de bun venit și steaguri rusești.

Putin urmează să se întâlnească cu Kim miercuri, când vor semna acorduri menite să aprofundeze o relație care s-a consolidat semnificativ de la invazia Rusiei în Ucraina din 2022, în februarie.

Kim, care s-a întâlnit cu Putin la Vladivostok în timpul unei vizite de o săptămână în Rusia în septembrie anul trecut, este unul dintre puținii lideri mondiali care și-au exprimat sprijinul fără echivoc pentru război, în timp ce Putin i-a descris pe cei doi ca fiind „tovarăși de arme” împotriva încercărilor occidentale de a-i izola prin sancțiuni.

  

SUA și Coreea de Sud afirmă că au dovezi că Coreea de Nord a furnizat Rusiei zeci de rachete balistice și peste 11.000 de containere cu muniții pentru a fi folosite în Ucraina,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Nicolae Ciucă îl critică pe Andrei Muraru: nu așa se face politică externă. Rufele se spală în familie

Redacția

Cîţu: „Miza noastră în Educaţie nu este de a face un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum. Este a face şcoala de secol 21”

Redacția

Până la 400.000 de spectatori sunt așteptați în Florida pentru lansarea noii rachete NASA spre Lună

Redacția
Încarcă...