RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Alianța Nord-Atlantică este îngrijorată că RUSIA va susține activitățile balistice și nucleare ale Coreei de Nord /Putin este la Phenian

Alianța Nord-Atlantică este preocupată că Rusia ar putea oferi asistență Coreei de Nord pentru programele balistic și nuclear, a afirmat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în contextul în care președintele rus, Vladimir Putin, se află în vizită la Phenian, unde va semna acorduri de securitate.

”Vizita lui Putin în Coreea de Nord demonstrează și confirmă alinierea apropiată a pozițiilor Rusiei cu state autoritariste precum Coreea de Nord, China și Iran. Acest lucru demonstrează că securitatea noastră nu este regională, ci este globală. Ceea ce se întâmplă în Europa contează în Asia, ce se întâmplă în Asia contează pentru noi”, a afirmat Jens Stoltenberg la Washington, unde s-a întâlnit cu președintele Joe Biden și cu secretarul de Stat, Antony Blinken.

”Sigur că suntem preocupați de potențiala susținere pe care Rusia ar furniza-o Coreei de Nord în materie de programe balistice și nucleare. Vedem cum Rusia primește susținere din partea Coreei de Nord, dar și din partea Iranului, vedem cum China sprijină economia de război a Rusiei”, a subliniat Stoltenberg.

La rândul său, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a cerut Chinei să nu mai ofere sprijin Rusiei.

  

”Aceste lucruri întrețin războiul din Ucraina.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Mafiot italian, căutat de de 11 ani, prins în Grecia. INCREDIBIL ce l-a dat de gol!

Redacția

Comisia Europeană ajută statele membre să abordeze provocările de creștere a prețurilor energetice

Redacția

Un copil de un an a murit înghețat la granița dintre Polonia și Belarus

Redacția
Încarcă...