NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Vizita delegației Partidului Social Democrat în Republica Moldova

O delegație a Partidului Social Democrat, formată din parlamentari PSD, a participat în perioada 1-2 martie 2014 la Adunarea anuală a Organizației PSD România în Republica Moldova.

Delegația a fost condusă de Florin Constantinescu, Vicepreședinte al Senatului României și Co-Președinte al Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova.

Sâmbătă, 1 martie 2014, Președintele PSD România în Republica Moldova, Victor Alexeev, a prezentat bilanțul activității organizației și a vorbit despre mobilizarea membrilor PSD din Republica Moldova pentru alegerile care vor urma. De asemenea, s-a realizat o analiză a  activității și s-au trasat liniile directoare în privința câștigării alegerilor europarlamentare și prezidențiale.

Florin Constantinescu a transmis un mesaj de încurajare pentru Republica Moldova în demersurile privind parcursul european: ”Salutăm eforturilor europene ale tuturor factorilor de decizie din Moldova care au făcut posibilă liberalizarea regimului de vize. Republica Moldova va beneficia de la sfârşitul lunii mai de efectele pozitive pe care libertatea de circulaţie în UE le poate avea asupra cetăţenilor şi a mediului de afaceri. Felicit Republica Moldova pentru determinarea şi seriozitatea de care a dat dovadă!”, a afirmat senatorul PSD Florin Constantinescu.

De asemenea, Florin Constaninescu a trecut în revistă principalele domenii de colaborare dintre cele două țări, amintind de recenta vizită a premierului Victor Ponta în Republica Moldova și reafirmând, totodată, sprijinul pe care România îl acordă țării vecine.

PSD a demonstrat că-şi poate îndeplini promisiunile faţă de alegători.  PSD şi Premierul Victor Ponta şi-au asumat guvernarea şi rezolvarea tuturor problemelor sociale şi economice. PSD este cel mai important partid, un partid puternic, unit, un partid care a dat dovadă de fermitate şi profesionalism. Îl felicit pe domnul Victor Alexeev pentru curajul şi perseverenţa Dumnealui. Felicit întreaga organizaţie pentru unitatea de care a dat dovadă. Sunt convins că împreună putem construi în continuare şi putem aduce plus valoare Partidului Social Democrat condus de Victor Ponta”, a mai spus Florin Constantinescu în finalul discursului de la Adunarea anuală a Organizației PSD România în Republica Moldova.

La rândul ei, secretarul general al PSD Diaspora Stela Arhire și-a exprimat speranța unei colaborări pe termen lung între cele două țări și a amintit despre proiectele concrete pe care cele două țări le desfășoară, cum ar fi construirea gazoductului Iași-Ungheni, proiectul de dezvoltare a sistemului SMURD – proiecte care ”nu ar fi fost posibile fără PSD, fără social-democrații români, care s-au luptat pentru drepturile tuturor românilor, fie ei dintre granițele țării, fie din Moldova.

 În a două zi a evenimentului, la invitația IPS Petru Mitropolit al Basarabiei, delegația PSD a participat la Hramul Mânăstirii Ulmu. 

Delegația PSD a fost formată din: Florin Constantinescu, Vicepreședinte al Senatului României și Co-Președinte al Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, senatorul Gabriela Crețu, senatorul Daniel Butunoi, deputatul Sorin Iacoban, deputatul Adrian Solomon, secretarul general al PSD Diaspora Stela Arhire, seful de cabinet al Vicepresedintelui Senatului Romaniei Bogdan Alexa.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

„Iasul are 4 spitale de nebuni, dar nu ajung pentru cât de mincinoși sunt PSD-iștii”

Redacția

Iaşul are prefect: Dan Cârlan a fost numit oficial aseară

Redacția

Vot pentru candidatura lui Liviu Dragnea în ședința Biroului Politic al PSD Iași, la propunerea senatorului Constantinescu

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site