RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Violator din județul Iași căutat de Interpol, găsit de ZDI pe Facebook

Ieşeanul Vlad Burlacu este pe lista „most wanted“ a Poliţiei Române şi a Interpolului. L-am găsit pe o reţea de socializare. Poliţiştii ne-au confirmat că cel identificat de jurnalişti este persoana dată în urmărire internaţională.

Jurnaliştii Ziarului de Iaşi l-au găsit pe cel mai căutat prădător sexual din județul Iaşi, pus pe lista „most wanted“ a celor de la Interpol şi Poliţia Română. Acesta se plimbă prin toată Europa, pe sub nasul poliţiştilor de la Interpol. Culmea, deşi numele lui se află pe două liste a celor mai căutaţi infractori – o listă a celor mai căutaţi agresori sexuali din România şi cea a Interpol, acesta se afişează public pe reţelele sociale, fără nicio sfială.

Jurnaliştii Ziarului de Iaşi l-au contactat, însă nu doreşte să vorbească. Vlad Burlacu a fost pus recent pe lista „most wanted“ a Poliţiei Române. El era luat deja în „colimator“ în momentul în care autorităţile din România l-au pus pe lista neagră a primilor 15 agresori sexuali români, în urma scandalului cazului Dincă din Caracal (atunci, două tinere au fost agresate sexual şi omorâte de un criminal şi obsedat sexual). Imediat după acest caz, autorităţile române au constituit o listă a celor mai vânaţi prădători sexuali din România, iar Vlad Burlacu se află printre primii „nominalizaţi“.

În urmă cu o lună, Vlad Burlacu a fost pus şi pe lista celor mai căutaţi infractori români a Inspectoratului General a Poliţiei Române (IGPR), deşi acesta a făcut fapta tocmai în anul 2012. El este căutat pentru că a violat o femeie după ce i-a pus cuţitul la gât.

  

„Mandat de arestare a pedepsei cu închisoarea, fapta: viol. Condamnat la patru ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de violare de domiciliu şi viol. În noaptea de 7 spre 8 iulie 2012, Burlacu a pătruns prin efracţie în imobilul părţii vătămate şi sub ameninţarea unui cuţit, a obligat victima să întreţină cu el un raport sexual. Semnalmentele acestuia sunt 1,65 metri înălţime, constituţie atletică, păr şaten, ochii căprui“, se arată în descrierea faptei, pe lista Poliţiei Române.

Ce spun poliţiştii

Vlad Burlacu parcă sfidează au­torităţile europene şi cele româneşti: după fotografiile postate de el pe două conturi de Facebook, acesta călătoreşte prin Europa, el neezitând a se fotografia în ceea ce par a fi toaletele unor aeroporturi. La una dintre postările publice făcute în luna ianuarie, acesta se laudă că a ajuns în Irlanda, însă surse din poliţie sunt de părere că toate destinaţiile sunt fictive.

„Suntem siguri că nu se află în zonele respective, pentru a induce în eroare autorităţile“, ne-a spus poliţistul.

Tot la „derută“ cel mai probabil, ieşeanul urmărit de poliţia europeană şi românească, şi-a postat pe Facebook localitatea din Spania, unde domiciliază – San Pedro del Pinatar, din regiunea Murcia. Şi asupra acestui aspect, poliţiştii sunt circumspecţi.

Jurnaliştii l-au contactat, trimiţându-i un mesaj, în urmă cu o săptămână, însă acesta nu a dorit să răspundă. Aceştia l-au sfătuit să se predea autorităţilor şi l-au întrebat care este motivul pentru care a fugit. Aseară, poliţiştii nu au oferit încă un răspuns solicitărilor jurnaliştilor Ziarului de Iaşi, însă ne-au confirmat că bărbatul găsit de noi este una şi aceeaşi persoană cu cel căutat de către autorităţi.

Conform site-ului Poliției Române, Vlad Burlacu este din Tungujei, județul Iași.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

100 de familii cu doi, trei sau patru membri internate la Spitalul de Infecțioase cu COVID

Redacția

Legiștii ieșeni au elucidat misterul cadavrului înmormântat în Costuleni! Medicii au descoperit că bărbatul care i-a luat locul în groapă „mortului-viu” este Marius Artene! Totul a ieșit la iveală după analiza ADN!

Redacția

Creştere mare a numărului copiilor operaţi pe creier la Iaşi. „A trebuit să ne specializăm ca să îi ajutăm”

Redacția
Încarcă...