NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Liban: Trei persoane împușcate mortal și 20 rănite în Beirut, în timpul unui protest al susținătorilor mișcării șiite Hezbollah

Trei persoane au fost împuşcate mortal şi 20 au fost rănite, la Beirut, în timpul unei manifestaţii a susţinătorilor mişcărilor şiite Hezbollah şi Amal, informează joi AFP, care citează surse medicale.

Violenţele au izbucnit la limita dintre cartierele creştin şi musulman şiit ale capitalei libaneze. Postul de televiziune Al-Manar, al mişcării Hezbollah, a relatat că focurile de armă au vizat manifestanţii care se îndreptau spre Palatul Justiţiei, notează Reuters.

Potrivit medicului Mariam Hassan, de la spitalul Sahel, o persoană a fost împuşcată mortal în cap, iar o alta – în piept. Agenţia naţională de informaţii ANI a relatat despre un al treilea mort, la spitalul Rassoul al-Aazam, situat tot în cartierul şiit din sudul capitalei libaneze. Circa 20 de persoane au fost rănite, potrivit Crucii Roşii libaneze.

  

Protestul l-a vizat pe judecătorul Tarek Bitar, care anchetează explozia din portul Beirut din august 2020. Deflagraţia de atunci a cauzat moartea a peste 200 de oameni şi a avariat total sau parţial sute de clădiri din capitala libaneză.

În ultima perioadă s-au amplificat tensiunile politice referitoare la ancheta asupra exploziei din portul Beirut din august anul trecut, mişcarea şiită Hezbollah cerând destituirea judecătorului Bitar,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Copii batuti si adormiti cu vin la pranz

Redacția

Amenzi uriaşe pentru românii care stau la bloc şi au termopane

Redacția

CTP: “Florin Cîţu nu mai poate fi numit premier”. De ce îl compară cu Liviu Dragnea

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site