NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Vladimir Putin, președinte pe viață – Abordarea succesiunii ar însemna destabilizarea Rusiei

vladimir-putin,-despre-tranzitia-catre-energia-verde:-„vedeti-ce-se-intampla-in-europa-este-acolo-o-isterie-si-o-anumita-confuzie-pe-piete.-de-ce?-pentru-ca-nimeni-nu-ia-aceasta-problema-in-serios”

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că a aborda problema succesiunii sale înseamnă să “destabilizezi” Rusia, reamintind că o recentă reformă constituţională îi permite să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024, informează AFP, potrivit Agerpres.”E timp înainte de viitoarele alegeri şi discuţiile pe această temă destabilizează situaţia”, a declarat el pentru postul american CNBC, în timpul unui interviu difuzat în noaptea de miercuri spre joi.
“Situaţia trebuie să rămână calmă, stabilă, pentru ca organele de stat, structurile de stat să lucreze şi să privească senin spre viitor”, a adăugat şeful statului rus, subliniind că actuala Constituţie a Federaţiei Ruse îl autorizează să candideze în alegerile prezidenţiale, dar că el nu a luat încă o decizie în acest sens.

Legea fundamentală rusă a fost modificată în 2020, pentru a-i permite lui Vladimir Putin să se menţină la Kremlin, dacă va dori, până în 2036.

Aflat la preşedinţia Rusiei din anul 2000, Vladimir Putin îşi arogă meritul că a scos Rusia din criza economică şi politică generată de destrămarea Uniunii Sovietice. Însă această stabilizare a fost făcută cu preţul concentrării puterii în mâinile sale şi ale serviciilor de securitate.

Autorităţile ruse s-au angajat într-o reprimare fermă a opoziţiei şi mass-media independente în acest an, interzicând în special mişcarea principalului oponent al puterii, Aleksei Navalnîi, care a fost închis după ce a supravieţuit unei otrăviri de care el acuză Kremlinul.

  

stiri pe surse

Advertisements

Related posts

Miting PSD, sâmbătă, în Piaţa Victoriei. Dragnea: Facem un miting împotriva abuzurilor şi pentru respectarea democraţiei

Redacția

Surse: Dumitru Pantazi ar putea candida din nou la funcția de primar în 2024

Răzvan Grecu

Alegeri parlamentare 2020. PMP: Cererile de renumărare a voturilor au fost respinse. „Existau șanse ca rezultatul final să fie diferit”

Redacția
Încarcă...