NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Viceprimarul Vasile Axinte a demisionat din cauza inspectorilor ANI!

Viceprimarul Municipiului Pașcani  a demisionat din funcția de membru al Consiliului de Administrației al Liceului Teoretic „Miron Costin”. Decizia a fost luată pe 17 februarie, moment în care a și fost înregistrată. 

 

Totul are legătură cu actuala evaluare pe care inspectori Agenției Naționale de Integritatea au demarat-o cu privire la persoana sa. Pe site-ul instituției amintite, au fost publicate pe 18 martie mai multe decizii în care primari și viceprimari care făceau parte din Consiliile de Administrație ale unor instituții de învățământ au fost declarați ca fiind în situația de incompatibilitate.

  

Inspectorii ANI își bazează deciziile pe articolul 87, litera d din Legea nr.161/2003 în care se stipulează că funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu: funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice.

{module sondaj}

Demisia viceprimarului Vasile Axinte va fi luată în discuție în ședința de Consiliu Local ce va avea loc miercuri, 23 martie, atunci când va fi numit și înlocuitorul său. Conform proiectului de hotărâre inițiat de primarul Dumitru Pantazi, consilierul PSD, Marius Puțintelnicu este cel propus pentru a-i lua locul în Consiliul de Administrație al unității de învățământ. 

 

Contactat telefonic, viceprimarul a admis că a luat această decizie din cauza suspiciunilor privind o eventuală stare de incompatibilitate, însă a explicat că nu a făcut nimic greșit deoarece nu a creat niciun avantaj pentru el sau membrii familiei sale. Axinte a mai precizat că în opinia sa, dacă el se află într-o stare de incompatibilitate deoarece a făcut parte din Consiliul de Administrație al unei școli, atunci și consilierii locali pot fi acuzați de același lucru.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Primarul Dumitru Pantazi invită mâine toți pășcănenii nemulțumiți la o dezbatere publică!

Răzvan Grecu

Pantazi, o nouă piedică pusă libertății de exprimare: Dezbaterile organizate de Actualitatea TV, interzise în Casa de Cultură

Marius Parteni

Soacra primarului a decedat. Acesta și-a luat concediu!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site