RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Regia de termoficare rămâne sub amenințarea sistării gazului. Opoziția cere măsuri urgente! (VIDEO)

RAGCL Pașcani rămâne sub amenințarea sistării gazului metan și după ședința extraordinară de azi. Inițiativa liberalilor, prin care se dorea aprobarea proiectului privind pierderile induse, s-a dovedit a fi sortită eșecului.

 

Consiliul Local nu poate aproba pierderi induse, generate de lipsa corelării TVA-ului. Situația a fost clarificată de Bogdan Alexa, viepreședinte ANRSC, în emisiunea “În Obiectiv” difuzată de Actualitatea Tv vineri, 23 septembrie.

  

Liberalii au susținut că au promovat acest proiect de hotărâre pentru a salva regia locală de termoficare, astfel încât cele aproximativ 9.000 de persoane care primesc agent termic de la sistemul public și unitățile de învățământ să nu rămână fără căldură.

Consilierul Marius Pintilie a atras atenția că documentația care stă la baza proiectului de hotărâre a fost depusă de conducerea RAGCL la cabinetul primarului încă din luna martie a acestui an. Edilul local nu le-a spus consilierilor care este motivul pentru care nu a discutat pe marginea documentației atâtea luni.

Proiectul privind pierderile induse nu a trecut la vot, întrucât Guvernul nu ar asigura plata sumei de 2 milioane lei din bugetul statului către municipalitate, în cazul în care s-ar formula o cerere de restituire a banilor.

Modul în care șefii regiei ar fi trebuit să întocmească documentația privind pierderile induse, a fost explicat de către Bogdan Alexa, vicepreședinte ANRSC, în emisiunea “În Obiectiv” difuzată vineri, 23 septembrie. ”Dacă ar fi existat o hotărâre de Consiliul Local prin care să se ia act de ultima actualizare a prețului, pe baza avizului ANRSC, regia putea solicita sumele de bani de bugetul public. Pierderile induse sunt cele care rezultă în urma unui bilanț energetic, dar nu au legătură cu faptul că majorarea TVA nu a fost operată în preț”.   

Soluția Primăriei pentru rezolvarea situației de la RAGCL este aceea de reanalizare a prețului de facturare către populație, cu posibilitate de creștere a subvenției. Municipalitatea urmează ca în perioada următoarea să aloce 400.000 lei pentru plata datoriei către furnizorul de gaz.

Conducerea RAGCL Pașcani a sperat, până în ultimul moment, că proiecul va fi aprobat. De altfel, atunci când a fost întrebat, directorul Gelu Nedelcu a apreciat faptul că o hotărâre favorabilă le-ar fi fost de mare folos.

{youtube}ZGN6B_Xg_4o{/youtube}

Related posts

Judecătoria Pașcani caută vicepreședinte

Redacția

Ședință extraordinată de Consiliu Local anulată la Pașcani! Rățoi și Pantazi nu sunt de acord cu locația unui proiect finanțat din PNRR!

Răzvan Grecu

Paşi timizi pentru reabilitarea sălii de sport de la “Sadoveanu”

Ema Roman
Încarcă...