RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieȘtirea zilei

Viceprimarul Rățoi spune că nu este mulțumit de primarul Pintilie: „Piața și Peștișorul sunt întârziate. Nu cunosc motivul”. În 2021 Rățoi coordona ambele investiții. Vezi ce răspuns a transmis Pintilie

Relațiile dintre primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, și viceprimarul Cristian Rățoi s-au răcit brusc după ce primul a emis o dispoziție de primar prin care Gospodăria Comunală a trecut de sub coordonare viceprimarului, în cea a primarului.

Prezent într-o emisune televizată, Cristian Rățoi s-a arătat deranjat de acest fapt și a povestit că primarul Pintilie i-a reproșat că nu este mulțumit de activitatea sa. Întrebat de moderator dacă el este mulțumit de activitatea primarului, Rățoi a replicat că nu, și a dat două motive: investițiile de la piața vale și Lacul Peștișorul.

„Eu sincer, nu sunt mulțumit. Din mai multe motive. Două motive? Primul ar fi Peștișorul. Al doilea este piața. Eu din punctul meu de vedere fac ce trebuie să fac: administrez piața, administrez ceea ce este de administrat. Dar ceea ce este pe aceste investiții… nu eu mă ocup de investiții”, a acuzat Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani.

Rățoi a mai declarat că nu cunoaște motivele pentru care s-a lungit proiectul pieței vale, deși acesta a coordonat pe parcursul anului 2021 această investiție.

  

„În primul rând nu cunosc care este motivul pentru care s-a lungit proiectul ăsta cu piața, de o sută de milioane de ani. Eu personal nu știu. Nu pot să mă pronunț pe ceva ce nu știu”, a mai spus Cristian Rățoi.

Dacă acum, în pline relații tensionate cu primarul Marius Pintilie, Cristian Rățoi spune că nu știe nimic despre aceste investiții și că nu erau în sfera sa de atribuții, într-o conferință de presă organizată de Primăria Municipiului Pașcani în 9 septembrie 2021 acesta părea foarte informat și implicat în ambele proiecte, vorbind jurnaliștilor despre ele, în amănunt, preț de câteva minute.

Contactat telefonic primarul Marius Pintilie a transmis că viceprimarul Cristian Rățoi ar trebui să se ocupe de atribuțiile pe care le are delegate, deoarece are și acolo mari întâzieri. Mai mult, Pintilie a spus că atunci când Rățoi a fost invitat să preia două proiecte prin PNRR pentru implementare, a refuzat să se implice.

„Domnul Rățoi are acces la toate documentele și informațiile cu privire la investițiile din primărie. Nimeni nu l-a blocat să se informeze. Domnul viceprimar să se ocupe de atribuțiile pe care le are delegate, deoarece sunt și acolo întârzieri. Măsura de luare atribuțiile, nu se referă la ce declarații face viceprimarul, ci la rezultatele palpabile ale muncii sale. Astăzi m-a oprit lumea și m-a întrebat când facem parcările, când dăm drumul la cimitir, când montez toaletele, când repar fântânele arteziene, când repar pavelele din oraș”, a declarat telefonic Marius Pintilie, prmarul Municipiului Pașcani.

Related posts

Percheziţii la sediul Apelor Române din Iași! Jandarmii şi procurorii DNA au ridicat mai multe documente

Redacția

Cetățenii români minori cu vârsta mai mică de 14 ani pot călători în străinătate doar cu pașaport

Redacția

Cum va ajunge apa potabilă și rețeaua de canalizare în Valea Seacă, Lespezi și Vânători

Marius Parteni
Încarcă...