NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vezi cine sunt candidații pentru posturile de directori ai RAGCL, EcoSalubritate, PSA și Casa de Cultură!

Marea schimbare a directorilor de instituții publice din Pașcani a intrat în linie dreaptă. Posturile de directori pentru RAGCL, Prest Serv Apa, Casa de Cultură și EcoSalubritate au fost scoase la concurs în urmă cu câteva săptămâni, însă, până în momentul de față, la o instituție nu s-a înscris nimeni, iar la altele există unul sau maxim doi candidați.

 De exemplu la Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”, doi candidați își vor depune astăzi dosarele pentru funcția de director. Este vorba despre Mihaela Spiridon, de la Asociația ”Șansa 2010” și actuala directoare Daniela Calistru. Termenul de depunere expiră la ora 16.00. Celor interesați li se solicită să aibă vechime în specialitatea studiilor de minim 3 ani de zile sau să aibă experienţă în management.

O situație inedită este pentru postul de director la Prest Serv Apa Pașcani. Aici, termenul limită este 25 septembrie, ora 16.00, insă până acum nu s-a înscris nimeni. Criteriile sunt și aici destul de riguroase. Viitorul director trebuie să aibă capacitate managerială, viziune, cât și obiective pe termen scurt, mediu şi lung. Noul director mai trebui să fie capabil să analizeze, sintezeze şi să decidă corect, dar să dețină și abilităţi de comunicare și orientare către rezultate (simulări privind evoluţia viitoare a societăţii, cu respectarea indicatorilor de performanţă minimali, prevăzuţi în Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Paşcani nr. 80/30.05.2014).

  

La Ecosalubritate Pașcani, singurul candidat pentru fucția de director înscris este actualul director, Eduard Dumea. Termenul limită de depunere a dosarelor a fost 19 septembrie. Conform anunțului, candidații vor prezenta oferta tehnică (în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011) – Proiect al unui plan de management, care să conțină o propunere privind strategiile de management – privind eficientizarea activităţii S.C. CLP ECO SALUBRITATE, pentru atingerea obiectivelor şi criteriilor de performanţă, viziunile şi concepţiile de viitor; prezentarea contribuţiilor proprii propuse.

La Regia Autonomă de Gospodărie Comunală și Locativă în cursa pentru locul de director s-au înscris doi candidați. Este vorba despre Sorin Năcuță și Gelu Nedelcu. Termenul limită de depunere al dosarelor a fost ieri la ora 16.00. Actuala șefă a Regiei, Georgeta Huțanu, nu s-a înscris la concurs.

Condițiile de participare sunt următoarele: studii superioare, studii postuniversitare în domeniul managementului (studii de masterat altele), minim 10 ani de experienţă profesională, din care minim 3 ani în funcţii de conducere, experienţă în activitatea de administrare/management a unor întreprinderi publice profitabile sau a unor societăţi comerciale profitabile, cu minim 100 de angajaţi, cunoaşterea aprofundată a cadrului legislativ din România în materie de producţie, distribuţie şi transport a energiei termice, a apei calde de consum, producerea energiei electrice; administrarea şi închirierea fondului locativ de stat aflat în administrarea regiei; transportul local de călători şi transport marfă; vânzarea de locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie decât locuinţe din fondul locativ de stat .

Candidații trebuie să cunoască legislaţia societăţilor comerciale şi a ordonanţei privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Primăria nu reușește să se înțeleagă cu E-on: Becurile ard ziua!

Marius Parteni

Primarul a întors, din nou, consilierii: Taxa pe construcțiile nerezidențiale a crescut

Marius Parteni

Campania a trecut, dar localnicii din Blăgești continuă să care apă cu bidoanele. ApaVital nu mai face branșamente gratuite, iar magistrala cu apă nu este pusă în funcțiune (DOC)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site