RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi șochează: Banii de la UE nu sunt suficienți pentru necesarul de investiții la Pașcani. Cu toate acestea, continuăm în ARSACIS și cu ApaVital!

Administrația locală a pregătit cu foarte mare atenție ședința Consiliului Local de astăzi, în care s-a discutat proiectul de hotărâre prin care cetățenii urmau să fie consultați cu privire la viitorul ARSACIS și ApaVital la Pașcani. 

În timpul dezbaterilor, edilul local a folosit atacuri la persoană și intimidări, dorind să iasă basma curată pe această problemă pe care singur a creat-o.

Primarul Dumitru Pantazi și strategul său, Gică Zanet, au pregătit minuțios ședința aleșilor. Grupului de persoane care au dorit să participe le-a fost interzis accesul la ședință. În sală au avut voie doar trei reprezentanți ai societății civile, și aceștia supuși votului plenului, în premieră. Unii consilieri locali au râs de cele propuse de social democrați, în timp ce secretarul Irina Jitaru a tăcut.

  

Marius Pintilie, unul din inițiatorii proiectului cu privire la referendum, a prezentat, încă odată argumentele pentru care se impune consultarea populației cu privire la viitorul ARSACIS și ApaVital la nivel local. Modul în care operatorul înțelege să se comporte față de clienți și refuzul acestora de a achita redevența au fost printre motivele exprimate. Pintilie a susținut că se realizează, prin aprobarea referendumului, o reparație morală față de cetățenii municipiului.

PSD a răspuns cu aceeași placă, cea cu pierderea investiților de 13 milioane de euro, preluată de la televiziunea favorită a primarului.

De altfel una dintre constatările lui Pantazi, când se vorbea de sumele alocate pentru investiții spune multe.”Necesarul este mai mare pentru investițiile de la Pașcani”, a spus primarul, fără să explice de ce nu a intervenit până acum la ARSACIS să suplimenteze fondurile pentru investiții în municipiul nostru, pe hârtie cum se discută la momentul de față.

Tot el a susținut că mai devreme de un an de zile nu vor începe lucrările de investiții în cartierele din municipiu unde nu există sistem de alimentare cu apă și canalizare. Ținând cont de procedurile licitațiilor, este foarte posibil ca investițiile din bani europeni să înceapă din 2018. Până atunci ApaVital va face anual profit, cifra ajungând la aproximativ 3,7 milioane lei.

Pantazi a mai cerut de la consilierii opoziției să afle cine își va asuma efectele denunțării unilaterale a contractului de delegare, pe care el l-a semnat înainte ca membrii legislativului local să îl aprobe.

Intervenția consilierului Mihuț Benone dovedește faptul că în PSD s-a discutat despre problemele cu care se vor confrunta cetățenii odată cu delegarea serviciului către operatorul județean.”Am spus de la început că vor fi întreruperi de apă, dar nu am fost auzit. Noi astăzi votăm pentru ca cetățeanul să își spună punctul de vedere și cred că suntem direct răspunzători de această situație”, a spus consilierul MIhuț.

Dorin Nechifor, consilier PNL, a intervenit și el susținând că nu înțelege  îngrijorarea celor din PSD că proiectul nu va trece.”Este un referendum pentru investiții. Dacă acest referendum va fi respins, înseamnă că oamenii nu își doresc investiții. El poate fi și în favoarea cetățenilor. Nu înțeleg îngrijorarea celor din PSD”, a spus Nechifor.

Vasile Axinte, viceprimarul municipiului, a susținut că nu a fost convins de opoziție cu proiectul inițiat întrucât nu sunt oferite soluții de funcționare a serviciului în viitor. El nu s-a ferit să îl atace pe Neculai Rățoi, pe care l-a acuzat că a contribuit la falimentul operatorului PSA Pașcani.

Menționăm faptul că orice argument folosit de opoziție în susținerea proiectului nu a contat pentru șefii administrației locale și membrii PSD. 

Related posts

 Cristești -lucrări la rețeaua electrică. Este posibilă întreruperea energiei electrice, pentru o scurtă perioadă!

Redacția

De vorbă cu strada (11 Ianuarie 2016): VOTUL, ULTIMA ARMĂ A CETĂȚENILOR?!

Redacția

Necropsii pe datorie

Redacția
Încarcă...