RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Vandalismul adolescenților duce la desființarea Parcului Municipal Pașcani (VIDEO)

Odată cu deschiderea anului școlar “s-a dat startul” la incidentelor cauzate de activitățile extrașcolare ale adolescenților. De aproximativ o lună, zeci de polițiști patrulează aria parcului Municipal Pașcani în vedera combaterii și depistării tinerilor care exercită un comportament inadecvat pe domeniul public. Becuri sparte, bănci și tobogane rupte, urme de roți de bicicletă pe spațiul unde va sta gazonul verde, cam așa arată parcul orașului Pașcani la finele unei zile normale.

 

“Din păcate în ultima vreme constatăm că în Parcul Municipal, grupuri de tineri distrug globurile de pe stâlpii instalați pentru iluminat. În ultima săptămână, după ce am avut o discuție cu primarul Dumitru Pantazi, s-a dispus ca Poliția Locală să dispună paza permanentă a acestui spațiu public și de asemenea s-au luat câteva măsuri pentru a fi monitorizată video mai bine zona parcului, atât în deal cât și în vale. Ca o altă măsură pentru a limita aceste distrugeri, ne-am gândit să planificăm în serviciu polițiști locali în civil. Legea poliției locale permite ca aceaștia să intervină și în afara programului pentru a stopa aceste acte de distrugere cauzate de diferiți indivizi”, ne-a declarat Vasile Avasiloaie, șeful Poliției Locale.  

  

Vrem să respectăm ceea ce avem! Acesta este strigătul celor de la poliție care consideră o sfidare la adresa lor, gesturile necugetate ale tinerilor prin perpetuarea acestui comportament inadecvat de distrugere în masă a bunurilor achiziționate prin programe europene de către Primărie.

“Vrem să respectăm ceea ce avem! Sunt grupuri de tineri cu vârste de până în 18 ani care tranzitează parcul la ore târzii. Constatăm o iritare, o supărare a lor atunci când sunt legitimați de către polițiști. În Pașcani există indivizi certați cu toate normele, cu legile, spun asta deoarece am descoperit în ultima săptămână doi minori, care după finalizarea orelor de curs, tranzitând parcul și supărați probabil din cauza unor probleme au lovit cu o bâtă un glob de la stâlpul de iluminat, iar într-o altă seară un grup de tineri, după ce au stat pe o bancă din parc, la plecare au lovit cu piatra în stâlp.  Nu este normal ca pe fiecare punct de pe o alee să punem un polițist de pază fiindcă e ca și cum am transforma un parc creat pentru relaxare într-un spațiu polițienesc”,

Pentru că printre tineri se numără şi minori, ei riscă acum amenzi usturătoare şi vor suporta reparaţiile din parc.

 

“Doresc de asemenea să precizez că părinții care nu iau măsuri de supraveghere a copiilor minori, se expun la amenzi. Amenzile contravenționale aplicate pot fi de până la 500 de lei, plus plata daunelor provocate de acești copii”, a mai adăugat șeful Poliției Locale.

Municipiul Pașcani dispune momentan de un Parc Municipal, pe care voluntar sau nu îl transformă într-un spațiu neîngrijit. Din relatările șefului Poliției Locale Pașcani, se pare că băncile din parc se transformă seara în “canapele de declarat iubirea a tinerilor”, iar stâlpii de iluminat rămân doar stâlpi.

Se atrage atenția asupra acestui aspect atât de greu de sistat sau eliminat, iar Poliția sancționează pe cei care vandalizează parcul cu amenzi usturătoare. Menționăm faptul că recepția lucrărilor la Parcul Municipal ar fi trebuit să aibă loc la finalul acestei săptămâni, respectiv pe 20 octombrie 2014.

{flv}diverse/elevul problema{/flv}

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Biblioteca Municipală angajează operator date şi îngrijitor

Ema Roman

Doru Octavian Dumitru vine în Pub La Castani!!!

Ema Roman

Poștașul Văcărașu – pe podium la etapa națională a Marșului Factorilor Poștali! În toamnă merge la Balcaniadă!

Ema Roman
Încarcă...