NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Fosta stradă Tăbăcăriei transformată în canal de scurgere a apei pluviale

Familiile care locuiesc pe strada a Tăbăcăriei, atrag atenția asupra apelor pluviale care își găsesc canal de scurgere prin curțile lor. Panta abruptă și lipsa canalizărilor de pe strada Ceferiștilor pare să nu rezoneze cu un plan de canalizare bine pus la punct.  

 

Este vorba despre cea mai mare pantă a municipiului și despre absența gurelor de scurgere de pe partea carosabila. Practic, pe strada Ceferiștilor, cele două canale care preiau apa sunt nefuncționale și construite oarecum  lângă partea pietonală, incluse în acea porțiune unde vor fi plantate flori sau gazon  pe de o parte și alta a străzii. Locuitorii străzii  cred că doar o canititate mică de apă ar putea fi preluate de acele gaighere, însă la cantități mai mari de apă, acestea nu ar face față.

  

Vorbim de o problemă foarte gravă care persistă din 1982 în sensul că s-au făcut doar două guri de scurgere, două gaigăre care sunt plasate în afara carosabilului și chiar dacă ar fi funcționale tot nu ar putea prelua nici măcar 25 % din apa pluvială fiindcă ele sunt înfundate de peste 25 de ani de zile. Aceste canalizări nu pot prelua nici măcar 2-3 litri de apă. După socotelile mele, cei 1000 m3 își vor găsi gură de scurgere exact pe aleea noastră. Este o problemă promisă de toți primarii, dar nerezolvată de niciunul. Nu este posibil ca o stradă lungă care începe de pe Ceferiștilor și se încheie pe strada Dragoș Vodă să aibă doar o gură de canalizare cu dimensiuni de 30/30 , ne-a declarat Dumitru Aldea în numele lui, dar și în numele vecinilor de stradă.

Unghiul are se creează la această intersecție favorizeaza traseul apei pluviale, iar oamenii de pe această stradă sunt nevoiți să-și ridice „baraje” din ciment în fața porțiii deoarece casele acestora sunt construite în pantă.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Trenul Suceava – Iaşi, rămas blocat pe şine în gară la Lespezi

Redacția

Arafat: ”Unii au înțeles că relaxarea a început deja. Atenție, mai avem vreo 3 săptămâni”

Redacția

Colegiul ”Sadoveanu”: Daruri pentru 40 de copii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site